Lisette Grinwis maakt met een grote smile haar debuut in Mazda MX-5 Cup

Zandvoort – Afgelopen weekend heeft Lisette Grinwis op het circuit van Zandvoort haar debuut gemaakt in de Mazda MX-5 Cup. Het 16-jarige talent uit Assendelft komt dit jaar uit voor het team van Polyparts Rent van Patrick Mertens en kan terugkijken op een leerzaam eerste weekend in de Mazda. Daarnaast heeft ze enorm genoten van het racen in deze competitieve cup.

Vorig jaar kwam Grinwis nog uit in de Ford Fiesta Sprint Cup en eindigde ze op de vierde positie. De overstap naar de Mazda MX-5 Cup is goed bevallen. Lisette liep de hele week al met een grote smile nadat ze op woensdag haar nieuwe livery van de Mazda zag. Dit hadden manager Paul Tisera en teambaas Patrick Mertens bekokstoofd. De roze-oranje bolide valt goed op in het grote startveld. “Ik was zo verrast woensdag toen ik het doek van de auto mocht trekken. Hij zag er echt mooi uit met die nieuwe opvallende livery. Ik ben er heel blij mee. Dat hadden Paul en Patrick fantastisch geregeld.” Vervolgens ging de focus op het eerste raceweekend.

“Ik heb vrijdag niet getraind”, zo vertelde Grinwis na afloop van de tweede race. “Dat had ik woensdagavond al gedaan. Zaterdag tijdens de vrije trainingen reed ik de vijftiende en achttiende tijd. Tijdens de kwalificatie reed ik ook de achttiende tijd. Ik was heel trots op mijzelf. Het was de eerste keer dat ik in de Mazda moest kwalificeren. Ik kon niet van mijzelf verwachten dat ik per se op P11 moet staan. Daar gaat het bij mij niet om. Bij mij gaat het er meer om dat ik in kleine stapjes omhoog kom en dat ik tevreden naar huis kan. Je moet gewoon niet te hoge verwachtingen voor jezelf stellen en uiteindelijk ben ik gewoon tevreden.”

De eerste race mocht Grinwis vanaf de zeventiende positie starten: “In de eerste race moest ik heel erg letten op mijn toerental en daarom was de start ook niet optimaal. Ik kon mooi meekomen met de groep en had echt mooie inhaalacties. Onder andere in de Tarzanbocht en in het Scheivlak. Uiteindelijk werd ik in de eerste race zeventiende.”

“Ik vond dat de tweede race over het algemeen genomen iets minder ging. Waar ik wel heel trots op was, was toch echt de start.” Ook in race 2 kwam Grinwis als zeventiende over de eindstreep en ze was daar heel tevreden mee. Ook heeft ze een paar hele wijze lessen geleerd afgelopen weekend: “In jezelf geloven is echt een les die ik heb geleerd dit weekend. Geef gewoon niet op, want er kan van alles gebeuren. Ik heb veel geleerd en heb gewoon geprobeerd om te genieten van het weekend. De simulator heeft me echt enorm geholpen om me voor te bereiden op dit allereerste weekend in de Mazda.”

In het weekend van 10 tot 12 juni is de 16-jarige Lisette samen met haar collega’s te vinden op het Belgische circuit van Zolder voor de tweede ronde van het kampioenschap.

Lisette Grinwis wil deze gelegenheid gebruiken om haar sponsoren te bedanken. “Onder aanvoering van mijn manager Paul Tisera hadden we een flink aantal genodigden, die eens een kijkje konden nemen op het Circuit van Zandvoort. Ik vond deze interesse superleuk en het was fijn om zoveel support te krijgen. Ook wil ik teambaas Patrick Mertens en mijn monteurs Steven en Tom echt enorm bedanken. Zij hebben afgelopen weekend zo veel voor mij gedaan en mijn eerste raceweekend zit er op. En natuurlijk wil ik speciaal Paul en al mijn sponsoren bedanken.”