Sen Roodenburg maakt zich op voor allesbeslissende finale

Krommenie – Sen Roodenburg is dit seizoen de revelatie in het Nederlands kampioenschap van de Ford Fiesta Sprint Cup. De 18-jarige autocoureur uit Krommenie racete dit seizoen al diverse keren naar het podium in zijn blauw-witte Ford Fiesta van het team van Bas Koeten Racing. Nadat de autocoureur uit de Zaanstreek bij de vorige race in Zandvoort een monsterscore behaalde en in Spa-Francorchamps weer het podium haalde, kan hij bij de komende race op het TT-circuit in Assen zijn seizoen mooi afsluiten met het kampioenschap.

Kan het Zaanse racetalent Nederlands kampioen worden?

Eerder dit jaar scoorde Roodenburg op het Circuit van Zolder zijn eerste podium in de Ford Fiesta Sprint Cup. Hierna nam hij dit momentum mee naar het circuit van Spa-Francorchamps waar in juli ook al flink werd gestreden om de punten. Roodenburg mocht tot twee keer toe het hoogste treetje beklimmen. Ook tijdens de Jack’s Racing Days op het TT-circuit van Assen scoorde hij een belangrijk podium. Na een lange zomerstop sloeg Roodenburg op het circuit van Zandvoort direct weer keihard toe door twee overwinningen op zijn naam de schrijven. Dit allemaal in de Divisie 1 klasse. In het algemeen klassement scoorde Roodenburg tot aan Spa-Francorchamps twee overwinningen en daarnaast nog drie andere podiumplaatsen.

Volle vertrouwen

Hierdoor gaat hij nog altijd aan de leiding in het Divisie 1-klassement en heeft hij de achterstand op De Backer in het algemeen klassement zo klein mogelijk weten te houden. In het laatste weekend van oktober krijgt Sen nog één kans om alles uit zichzelf en de Ford Fiesta te halen op het TT-circuit van Assen.

“Ik vind Assen een hele leuke baan, de vorige keer ging het heel erg goed. In de tweede race had ik toen wat ongeluk omdat ik van de baan werd gereden. Ik heb er volle vertrouwen in, we strijden algemeen en in Divisie 1 om het kampioenschap dus we gaan er met volle moed in.”

Sen Roodenburg is dit seizoen de revelatie in het Nederlands kampioenschap van de Ford Fiesta Sprint Cup. (Foto: aangeleverd)