Jong AZ klopt FC Den Bosch

Zaanstad- Jong AZ heeft maandag FC Den Bosch verslagen. Op het AFAS Trainingscomplex zorgde Håkon Evjen voor een Alkmaarse voorsprong, maar kwamen de Bosschenaren na rust langszij. In blessuretijd benutte Tijjani Reijnders een strafschop en stelde daarmee de zege veilig: 2-1.

Het initiatief kwam in de eerste helft direct van Jong AZ, dat na acht minuten de eerste serieuze kans kreeg. Zakaria Aboukhlal werd vrijgespeeld op de linkerflank en nam het doel van Wouter van der Steen onder vuur. De goalie redde, waarna de rebound van Jelle Duin van de lijn werd gehaald.

In botsing
In de 37e minuut dacht Mo Taabouni de thuisploeg op voorsprong te zetten. Scheidsrechter Jannick van der Laan floot echter voor een Bossche vrije trap, doordat Duin even eerder in botsing kwam met een verdediger. Eerder waren ook Evjen en Aboukhlal nog dicht bij een goal.
Evjen
Vlak voor rust kwam Jong AZ alsnog aan de leiding. Een lage voorzet van Aboukhlal kwam bij Yukinari Sugawara, die op de paal schoot. De rebound was voor Evjen: 1-0.
Over en weer
Na de pauze ontstonden er kansen over en weer. Jorn Berkhout schoot van dichtbij op Van der Steen, waarna Romano Postema aan de overzijde de paal trof. Ook oud-AZ’er Jizz Hornkamp zorgde voor veel gevaar met een geblokt schot, een kopbal op de lat en een gemiste volley.
Heft in handen
In de 68e minuut kwam Den Bosch langszij. Lorenzo Fonseca kopte raak uit een hoekschop: 1-1. Vrijwel direct na de tegengoal nam Jong AZ het heft weer in handen. Aboukhlal, Reijnders en Yukinari Sugawara kregen goede kansen, maar Van der Steen stond in de weg.
Winnaar in extremis
Het paasduel stevende af op een remise, maar Jong AZ mocht zich in extremis alsnog de winnaar noemen. De Alkmaarders kregen in blessuretijd een strafschop – de eerste van dit seizoen – en die werd benut door Reijnders: 2-1.
Vonk: ‘Lastige wedstrijd’
“We zijn uiteraard blij met de overwinning”, vertelde trainer Michel Vonk. “Het was een lastige wedstrijd waarin we met sneeuwval en harde wind te maken hadden. Het duurde even voordat we de wedstrijd naar ons toe trokken en in de tweede helft kenden we een lastige fase. Daarin scoorde FC Den Bosch terecht de gelijkmaker. Het is mooi dat we na de 1-1 onze ruggen rechtten en naarstig op zoek gingen naar de overwinning. Uiteindelijk kregen we een strafschop door een goede actie van Tijjani (Reijnders, red.), die hij daarna zelf benutte.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – FC Den Bosch 2-1 (1-0)

Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Yukinari Sugawara, Jorn Berkhout, Joey Jacobs, Maxim Gullit; Håkon Evjen (65. Zico Buurmeester), Kenzo Goudmijn, Tijjani Reijnders; Zakaria Aboukhlal, Jelle Duin, Mo Taabouni.
Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Mats Deijl, Frank Sturing, Lorenzo Soares Fonseca, Dwayne Green; Ringo Meerveld (82. Ryan Trotman), Kevin Felida, Dhoraso Moreo Klas (53. Don Bolsius); Romano Postema, Jizz Hornkamp, Soufyan Ahannach.
Scoreverloop: 42. Evjen 1-0, 68. Fonseca 1-1, 90+1. Reijnders 2-1 (pen.)
Gele kaarten: Evjen, Gullit (Jong AZ), Green (FC Den Bosch).
Rode kaarten: 
Scheidsrechter: Jannick van der Laan. bron: az.nl