Jong AZ nipt onderuit tegen NAC

Zaanstad- Een strijdvaardig Jong AZ heeft maandag nipt verloren van NAC Breda. De beloften poetsen na rust een 0-2 achterstand weg, maar zagen de geel-zwarten alsnog met de punten ervandoor gaan: 2-3.

In de openingsfase golfde het spel op en neer, maar kreeg NAC de eerste kansen. Lex Immers kreeg zijn voet bijna achter een voorzet, waarna Lewis Fiorini van zo’n twintig meter hoog over schoot.
In de handen
Na ruim een kwartier was het Jong AZ dat de overhand kreeg. Kenzo Goudmijn schoot na goed terugleggen van Jelle Duin over, waarna Mo Taabouni even later in de handen van oud-AZ’er Nick Olij mikte. Taabouni zorgde ook met een hoekschop voor veel gevaar. De bal werd door alles en iedereen gemist en ging bijna in één keer in het doel.
Doelpunten NAC
De goede kansen ten spijt was het NAC dat in de twintigste minuut scoorde. Kaj de Rooij kwam na een één-twee met Mario Bilate vrij voor Sem Westerveld en drukte af. Tien minuten later werd het ook 0-2. Lex Immers knikte binnen uit een hoekschop.
Taabouni en Evjen
De Alkmaarders kregen voor rust nog twee goede kansen. Olij redde knap op een inzet van Taabouni en de bal kwam na een scrimmage bij Håkon Evjen. Zijn poging ging via een NAC-been naast.
Dubbelslag Aboukhal
Slechts zeven minuten na rust kwam Jong AZ helemaal terug in de wedstrijd. Zakaria Aboukhlal maakte op aangeven van Duin de aansluitingstreffer en trok de stand kort daarna ook gelijk.
Vingertoppen
NAC dacht aan een snel antwoord en kreeg twee grote kansen. Westerveld kreeg nog net zijn vingertoppen achter een afstandsschot van AZ Jeugd-exponent Robin Schouten en zag daarna een inzet van Fiorini rakelings naast gaan.
Olij gestrekt
Jong AZ toonde zich ook meermaals gevaarlijk. Zo moest Olij gestrekt bij schoten van Aboukhlal en Duin en ging een afstandspoging van Maxim Gullit maar net over de kruising.
Van richting veranderd
Het duel werd echter beslist in het voordeel van NAC, dat in de 71e minuut opnieuw de leiding nam. Een inzet van Michael Maria werd door Peer Koopmeiners van richting veranderd en kwam buiten bereik van Westerveld: 2-3. De thuisploeg wist in de slotfase niet meer tot kansen te komen en ging daarmee nipt onderuit tegen de hoogvlieger uit Breda.
Aboukhlal: ‘Twee onnodige goals tegen’
“Ik denk dat we goed beginnen”, vertelt Aboukhlal. “Maar we krijgen daarna twee onnodige goals tegen. In de tweede helft kennen we weer een goede start en begreep NAC onze veranderde manier van drukzetten niet. Er lag op een gegeven moment veel ruimte op het veld en daardoor kon het allebei de kanten nog opvallen. Helaas was het niet onze kant.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – NAC Breda 2-3 (0-2)

Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Jorn Berkhout, Peer Koopmeiners, Tijs Velthuis, Maxim Gullit; Tijjani Reijnders, Mo Taabouni, Kenzo Goudmijn; Håkon Evjen, Jelle Duin (82. Fedde de Jong), Zakaria Aboukhlal.
Opstelling NAC Breda: Nick Olij; Moreno Rutten (46. Robin Schouten), Dion Malone, Ramon Hendriks, Michael Maria; Lewis Fiorini (68. Anco Jansen), Thom Haye, Lex Immers; Kaj de Rooij (82. Darren Maatsen), Mario Bilate, Mounir El Allouchi.
Scoreverloop: 20. De Rooij 0-1, 30. Immers 0-2, 50. Aboukhlal 1-2, 52. Aboukhlal 2-2, 72. Koopmeiners (e.d.) 2-3.
Gele kaarten: Rutten (NAC Breda).
Rode kaarten: 
Scheidsrechter: Alex Bos. bron: az.nl