Wim Jonk benoemt 19 jarige Van de Ven tot nieuwe aanvoerder FC Volendam

Wormer- De slechts negentienjarige Micky van de Ven is de nieuwe aanvoerder van FC Volendam. De centrale verdediger neemt ondanks zijn jonge leeftijd (19 jaar) de aanvoerdersband over van de 33-jarige Boy Deul. Ondanks alles kon Van de Ven niet voorkomen dat zijn ploeg tegen een nederlaag aan liep waardoor de ploeg uit Kerkrade in punten op gelijke hoogte kwam. FC Volendam staat met 27 gespeelde wedstrijden en 44 punten op plaats 7, RODA JC met hetzelfde punten aantal op plaats 8.
Volendam-trainer Wim Jonk gaf voor het treffen met Roda JC tekst en uitleg over zijn keuze om de jonge Van de Ven te benoemen tot aanvoerder. “Ik denk dat het goed is om bepaalde spelers, en zeker ook Van de Ven, te empoweren in zijn ontwikkeling”, vertelt hij voor de camera van ESPN. “Hij heeft leiderschap in zich. Ik denk ook dat het goed is dat we iemand van achteruit hebben die nu de band gaat dragen.
Van de Ven is bezig aan een sterk seizoen bij Volendam. De jeugdinternational maakte vorig seizoen zijn debuut voor de formatie van Jonk. Dit seizoen is Van de Ven uitgegroeid tot een vaste waarde. In het bekerduel tegen PSV van zo’n twee maanden geleden, speelde Van de Ven zich ook in de kijker van meerdere clubs. De kans lijkt dan ook aanwezig dat hij na dit seizoen al vertrekt uit Volendam.
Volendam-trainer Wim Jonk gaf voor het treffen met Roda JC tekst en uitleg over zijn keuze om de jonge Van de Ven te benoemen tot aanvoerder. “Ik denk dat het goed is om bepaalde spelers, en zeker ook Van de Ven, te empoweren in zijn ontwikkeling”, vertelt hij voor de camera van ESPN “Hij heeft leiderschap in zich. Ik denk ook dat het goed is dat we iemand van achteruit hebben die nu de band gaat dragen.  Desondanks kon de jonge inwoner van Wormer niet voorkomen dat zijn ploeg met 3-4 verloor van RODA JC.
Van de Ven is bezig aan een sterk seizoen bij Volendam. De jeugdinternational maakte vorig seizoen zijn debuut voor de formatie van Jonk. Dit seizoen is Van de Ven uitgegroeid tot een vaste waarde. In het bekerduel tegen PSV van zo’n twee maanden geleden, speelde Van de Ven zich ook in de kijker van meerdere clubs. De kans lijkt dan ook aanwezig dat hij na dit seizoen al vertrekt uit Volendam zo meldt voetbalprimeur.nl.

Scoreverloop: 18. Mulattieri 1-0, 19.Mulattieri 2-0, 40. Pflücke 2-1, 65. Vente 2-2, 70. Pflücke 2-3, 81. Serrarens 2-4, 86. El Azzouzi 3-4.
FC Volendam: Roggeveen; Betti, Tol, Van de Ven, Murkin; Deul (46. Ben Sallam), Alex Plat (82. Twigt), Antonucci; El Azzouzi, Mulattieri (67. Kaars), El Kadiri (67. James).
Roda JC: Hoekstra; Marzo, Luijckx, Bakker (85. Jensen), Absalem; Klaasen, Messaoud (67. Serrarens), Bouchouari; Goppel, Vente (75. Vossebelt), Pflücke.
Foto: Frank Brussel, onderschrift: Links: Micky van de Ven, midden Nordin Bakker