Jong AZ-FC Volendam op Zaanse bodem

Zaanstad – Het sportpark Kalverhoek in Wijdewormer is de plek waar Jong AZ al haar thuisduels speelt en daar wordt niet van afgeweken. Een verzoek van FC Volendam om de topper tussen Jong AZ en FC Volendam op vrijdag 22 oktober naar het stadion in Alkmaar te verplaatsen, is afgewezen.

Eerder deze week kwam een bericht naar buiten dat de wedstrijd in het AZ-stadion zou worden gespeeld. Daardoor zouden veel meer uitsupporters de wedstrijd kunnen bijwonen. In Wijdewormer is een klein uitvak met een capaciteit voor enkele tientallen fans, terwijl FC Volendam dit seizoen in uitwedstrijden geregeld door een kleine driehonderd supporters wordt gesteund.

Het bericht van de verplaatsing bleek niet juist. FC Volendam bevestigt dat er wél een verzoek is gedaan om de locatie te wijzigen, maar dat dit is afgewezen. De club zegt nog te hopen op een goede oplossing. Vorig seizoen week Jong AZ vanwege de kampioenswedstrijd van SC Cambuur overigens wel uit naar het stadion in Alkmaar. Sinds afgelopen weekend bezetten Jong AZ en FC Volendam de eerste twee plaatsen in de eerste divisie. Mede door dit succes wordt FC Volendam dit seizoen tijdens uitwedstrijden door een grote schare fans gesteund.

Door Edward Dekker/NH Nieuws
Foto Pro Shots/Vincent de Vries