Owen Wijndal opnieuw U21 Speler van de Maand

Zaanstad- De Eredivisie heeft Owen Wijndal uitgeroepen tot Speler U21 van de Maand december. Het is voor de vierde keer dat de linksback van AZ deze prijs in de wacht sleept. De uitverkiezing is op basis van statistieken. 
De Eredivisie schrijft op de haar website: “Owen Wijndal blijft maar indruk maken bij AZ. Dankzij zijn prestaties in de maand december pakt hij zijn tweede U21-prijs op rij en zijn vierde in totaal. In december blonk Wijndal uit door de meeste persoonlijke duels te winnen van alle verdedigers in de Eredivisie, 30 in totaal. Ook viel de Oranje-international op met 2 assists, 7 gecreëerde kansen en een passnauwkeurigheid van ruim 86%. Wijndal maakte in december in 5 Eredivisie-duels zijn opwachting.”
Wijndal: ‘Marcelo en Mendy’
“Het is altijd wel mooi, maar ik had liever de echte prijs gehad”, zei Wijndal tegenover Hans Kraay jr van ESPN. “Het is natuurlijk altijd mooi. Als linksback zie ik Marcelo als voorbeeld, en naar Ferland Mendy kijk ik ook graag.”
Bokaal
Wijndal won in november de U21 Speler van de Maand-bokaal ook. In totaal heeft de linksback de prijs viermaal gekregen. Vorig seizoen won hij de prijs in augustus en eveneens in november.
Elftal van de Maand
Met de prijs heeft Wijndal ook een plek in het Elftal van de Maand december. Ook heeft de Eredivisie een plek voor AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners ingeruimd. Bron: az.nl