André en Hein: "Iedere dinsdagochtend eerst koffie en dan op jacht naar papier en karton"

Wormerveer- Nu bekend is geworden dat de ja/ja sticker voor de zomer in de Gemeente Zaanstad wordt ingevoerd zullen ook de vrijwilligers van de oud papier ploeg van Fortuna Wormerveer dat gaan merken in het aantal kilo`s dat wordt gesorteerd. Degene die in de nieuwe situatie straks nog reclamedrukwerk in de bus wil, moet dat aangeven met een JA/JA-sticker. Wie helemaal geen sticker op de brievenbus heeft zal dan ook geen reclamedrukwerk meer op de deurmat vinden. Daar vallen de huis aan huisbladen buiten.
Ondanks dat waren de dinsdagochtend vrijwilligers van de Fortuna oud papierploeg, André Janssen en Hein Bruijn als gewoon lekker in de weer. Hein: “Iedere dinsdag melden we ons rond de klok van 08:00 uur bij de club in Wormerveer en doen gezamenlijk een bakkie. Daarna doen we onze ronde door de Zaanstreek, te beginnen met Westknollendam en Wormerveer. Veelal maken we dan een vast rondje maar er wordt ook wel eens tussendoor gebeld en moeten we ergens wat ophalen. Als de bus vol is brengen we de inhoud naar De Vries op de Achtersluispolder in Zaandam. Mijn kinderen Jeffrey en Sander hebben altijd ook altijd bij WFC en later Fortuna Wormerveer gespeeld. En als inwoner van Wormerveer blijft het nog altijd mijn club.”
“Door rugklachten ben ik er een tijdje tussenuit geweest maar ik ben blij om weer met Hein in de bus te zitten. Voorheen gingen we altijd met zijn drieën op pad maar door de intrede van corona virus rijden we nu met zijn tweeën. Volgens mij zijn er wel een stuk of 12 ouderen voor de oud papierploeg actief. Iedere dag rijden er wel mensen heen en weer, verklaart André.