Tringo Schut vol ambities aan de slag bij Fortuna Wormerveer

Wormerveer- Momenteel zit Tringo Toby Schut (12 september 1997) volop in zijn laatste jaar van de ALO/HBO Amsterdam. De vierde jaars student en inwoner van Wormer is druk bezig met zijn examens en baalt eigenlijk dat er heel veel online moet plaatshebben. ‘Soms mogen we naar school’ en dan is een hobby als voetballer met talent een voordeel. ‘Trainen doen we maar een keer in de week’ klinkt het niet echt opgewekt. Zijn toon verandert meteen als hij vertelt over zijn overstap van KFC naar Fortuna Wormerveer.

Zijn eerste club was zvv Zaanlandia. Niet voorzien van de genen van zijn vader Frank Schut, fameus doelman van ZVV en Hellas Sport, startte hij als veldspeler. Op zeker moment stond hij voor de keuze om te kiezen voor divisievoetbal of niet. Vandaar dat hij zich aanmeldde bij KFC. Daar doorliep hij vanaf de B1 de hoogste teams en speelde in de A1 medio april 2015 als eerste jaars B met o.a. Bodey Siemons, Bjordin Spannenburg, Enes Varisli en Jordi Wigman. Laatstgenoemde treft hij nu weer bij Fortuna. Op onderstaande foto is de nummer 8 de nieuwe aanwinst van de ambitieuze Wormerveerders.

DSC06540.JPG
Vorig seizoen waagde Tringo de overgang naar DEM. De stap van tweede klasse naar derde divisie bleek groot, heel groot. Dit besefte Schut zich terdege toen hij besloot KFC te verruilen voor de Beverwijkse club. „Ik ben het type van als ik iets doe, dan moet het ook goed. Ik voetbalde met plezier bij KFC, dat was het niet. Maar ambitie kun je niet onderdrukken, die is er gewoon.”
a57ec2df-96f9-4961-a983-bb78565ddbd9.jpg
De DEM trainer koos na een intensieve trainingsperiode inclusief oefenpotjes niet voor de Zaankanter en zo keerde de middenvelder terug naar de Groote Koogsche. ‘Toch heb ik in Beverwijk heel veel geleerd.’
Bij KFC kwam hij wel in het eerste team en viel daar op door met de regelmaat van de klok te scoren. Die stap hoger bleef echter door zijn hoofd spoken. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat KFC op termijn ook zal klimmen. Mijn ambitie is om die stap nu al te maken. De eerste klasse is hopelijk niet mijn hoogst haalbare. Ik wil dolgraag naar de Derde divisie. Een eerste stap is dan bij Fortuna Wormerveer aan de bak te gaan. Ik verwacht dat we stappen kunnen maken. Zo hoog mogelijk zien te eindigen. Dat moet met deze groep kunnen. Altijd willen winnen is mijn motto.’
50ccfb56-d79f-41e7-9ac6-1240b4eec7ea.jpg
Een reden voor Tringo (23) om naar Wormerveer te komen is onder meer het prachtige complex. ‘Dat spreekt mij echt aan. Plus dat ik natuurlijk al wat jongens ken. En heb ik – niet geheel onbelangrijk – begrepen dat het hier ook heel gezellig is in het paviljoen. En we moeten geloof ik ook wel eens naar ’t Laantje’ vertelt hij met een knipoog.