OFC ziet Suleiman weer terugkeren naar derdedivisionist Hollandia

Zaanstad- OFC’er Mukhtar Suleiman keert na een jaar terug bij derde divisionist en competitiegenoot Hollandia uit Hoorn. Daarmee vertrekt hij na één seizoen alweer bij het Oostzaanse OFC om terug te keren naar zijn oude club Hollandia. Afgelopen zomer maakte de 22-jarige buitenspeler nog de omgekeerde overstap.
Op de website van Het Amsterdamsche voetbal lazen wij het volgende: Hollandia was afgelopen seizoen nog actief in de bovenste regionen van de Hoofdklasse, waardoor het voor Suleiman niet zeker was dat hij promoveerde naar de Derde Divisie. Dát bleek Hollandia na de coronastop alsnog te doen, maar toen had hij al getekend bij OFC. Suleiman: “Ik had in 2020 simpelweg de twijfel of ik met Hollandia op een hoger niveau kon spelen. Ik wilde graag een stap omhoog maken, waardoor ik besloot in te gaan op de interesse van OFC. Achteraf was dat niet nodig, maar dat kon ik van tevoren niet weten.” Toen Hollandia hem dit seizoen benaderde voor een terugkeer, maakte hij de beslissing om OFC na een korte periode te verlaten. “Hollandia ligt dichter bij mijn huis en speelt op hetzelfde niveau als OFC. De vereniging verraste mij hoe goed deze het al deed in de Derde Divisie. Het liefst maak ik nu al de stap omhoog naar de Tweede Divisie, maar door het huidige seizoen hebben clubs weinig reden om spelers aan te trekken. Aangezien Hollandia mij graag terug wilde hebben, leek dit mij de beste beslissing.”

Suleiman had een uitstekende periode bij OFC. Niet alleen waren de Oostzaanders door in de KNVB Beker, ook in de competitie waren de prestaties positief. “De spelers van OFC zijn werkelijk top. Ze hebben vrijwel allemaal een BVO-verleden, waardoor de kwaliteiten goed zijn.” Met de vertrekkende hoofdtrainer Roy van der Mije had hij een goede band. “Dat hij vertrekt, is natuurlijk jammer te noemen. Dat is echter zeker niet de voornaamste reden dat ik OFC verlaat. Bij Hollandia weet ik waar ik terugkom. De club schetst mij een duidelijk plaatje.” De buitenspeler weet als geen ander wat hem te doen staat. “Het hangt uiteindelijk van mezelf af hoe ik het doe. Ik moet daarom alles geven en iets moois neerzetten. Hollandia kan absoluut een rol van betekenis spelen in de Derde Divisie. Als we voor de middenmoot of degradatieplaatsen gingen, dan was ik niet teruggekeerd.”
Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures