Derdeklassers Saenden en Sporting Krommenie houden elkaar in eerste oefenwedstrijd in evenwicht (2-2)

Oostknollendam- De teams van rkvv Saenden en Sporting Krommenie stonden in Oostknollendam dinsdag avond 29 juni tegenover elkaar voor een vriendschappelijk duel. De trainers van beide teams, Rene Reijinga en Jordi van Beek kunnen het goed met elkaar vinden en besloten in de aanloop naar de Zaanstad Cup tegen elkaar te oefenen. De wedstrijd werd geleid door Erik Vonk.
Beide teams deden niet veel voor elkaar onder. Bij Saenden ontbraken maar liefst 8 spelers maar desondanks hadden de Wormerveerders meer balbezit. De score werd door  Saenden geopend door een doelpunt van  (1-0) maar Krommenie kwam binnen tien minuten sterk terug door de verrassende voorsprong te pakken welke tevens de ruststand was. In de 2e helft een zelfde spelbeeld. Sporting Krommenie hield redelijk stand al drong Saenden steeds meer aan. Dit resulteerde uiteindelijk in een strafschop die door Remy Goudriaan werd benut en zodoende de einduitslag van 2-2 kende.
Saenden trainer Reijinga was blij dat er weer een wedstrijd gespeeld kon worden en dat er publiek aanwezig mocht zijn. Al was de kantine in Oostknollendam gesloten en konden daardoor de lichtmasten niet aangezet worden. In de 2e helft werd het namelijk al vroeg schemerig. Reijinga: ” Ik kan absoluut tevreden zijn, natuurlijk was het nog wat rommelig na zo een lange tijd zonder voetbal, maar met alle wijzigingen en spelers die er nog niet zijn is dat ook niet verwonderlijk. Ik heb ik wat goede dingen gezien vooral het drukzetten ging zoals we graag willen zien. Aan de bal nog wat puntjes voor verbetering en daar gaan we hard aan werken. We kunnen terugkijken op een mooie pot voetbal waarin veel strijd werd geleverd.”
Bij Sporting Krommenie kwamen maar liefst 20 spelers in aktie. Ook trainer Jordi van Beek was tevreden en was blij dat iedereen heel is gebleven. Donderdag oefent zijn ploeg wederom, dan in Oostzaan tegen OFC -onder 23. En aankomende zondag gaan de Krommenieërs op bezoek bij buurman SVA.
Oefenduel; Oostknollendam: rkvv Saenden- Sporting Krommenie 2-2 (1-2)
Doelpuntenmakers Saenden: Remy Goudriaan (1-0) , Jordy Poyato (2-2)
Sporting Krommenie: Roel Meijns (1-1), Jim Gielen (1-2)