Regiocup komt net ongelukkig uit voor Sporting Krommenie

Krommenie- De jeugd en technische commisie van Sporting Krommenie is de afgelopen dagen in overleg geweest over de deelname aan de Regio Cup voor de teams  tot en met 17 jaar. In Krommenie hebben ze het allemaal nog eens op een rijtje gezet en zijn tot de conclusie  gekomen om niet deel te nemen aan de Regio Cup.

Aan deze beslissing liggen een aantal zaken ten grondslag.  Allereerst zitten ze met de velden. De kunstgrasvelden aan de Marslaan in Krommenie worden vanaf 14 juni as vernieuwd en de grasvelden gaan er per 8 juni as uit. Daardoor kunnen ze twee van de vier weekenden geen thuiswedstrijden organiseren.

Ten tweede heeft de KNVB eerder aangegeven dat de Regio Cup uiterlijk in het weekend van 29 mei  jl zou starten. Aangezien dit niet is gelukt hebben ze de organisatie voor dit seizoen afgebouwd en  zijn ze volop bezig met de voorbereidingen voor komend seizoen. Het vraagt te veel van de vrijwilligers en trainers om op zo’n korte termijn alles weer op te starten om de komende vier  weekenden een volledig programma te kunnen draaien.

En als laatste hebben ze van verschillende kanten vernomen dat teams niet meer compleet zijn vanwege schoolactiviteiten, weekendjes weg en opzeggingen.  Als afsluiting willen de Krommenieërs nog even stilstaan bij de enorme hoeveelheid werk die het afgelopen seizoen  is verzet om de spelers aan het voetballen te houden. Hiervoor is de club erg dankbaar en het was ondanks de covid perikelen voor de jeugd toch nog een redelijk attractief seizoen