Spelerstekort dreigt voor Andy Huitema en vv Knollendam

Oostknollendam- Vanaf de oprichting in 1932 heeft de voetbalvereniging Knollendam altijd een prima verenigingsleven gekend. Het ledental fluctueerde in al die jaren. Een aantal seizoenen terug leek het einde nabij, maar met de komst van trainer Geert Rol stonden er weer ruim voldoende spelers op de ledenlijst. Deze week heeft de club een oproep de wereld ingestuurd: nieuwe spelers voor alle elftallen welkom.
Dat bericht in de populaire KnolKnal nieuwsbrief (inmiddels nummer 164 onder redactie van Bart van der Laan) gaat gepaard met een bekende kreet: ‘Kom ook bij Knollendam’. Die slogan lijkt veel op die van voormalig QSC dat een soortgelijke kreet had staan op de schutting van haar Guisveldcomplex en door miljoenen treinpassagiers gezien moet zijn. In Knollendam is de boodschap duidelijk. Ze willen nieuwe voetballers. ‘In al onze vier elftallen zijn ze van harte welkom. Bij zowel het eerste elftal (zondag-vierdeklasser) als het 2e, 3e en 4e team kunnen we talenten (niet alleen die) volgend seizoen goed gebruiken. Ook voor vriendenteams is volop ruimte. Knollendam heeft de sporter veel te bieden’ en dat doet vermoeden dat de nood hoog is.
Het unieke sportcomplex van vv Knollendam is fraai gelegen aan de rand van het Wormer- en Jisperveld, pal aan de dijk, centraal van het dorp. Met kunstgras, veldverlichting en ruime kleedkamers.De club staat te boek als een omni-club. Voetbal staat genoteerd als hoofd-activiteit, maar tennis (op een vrijwel nieuwe kunstgrasbaan) en jeu de boule (de ruim 30 leden spelen straks elke vrijdagavond op tien banen) horen tot het assortiment. Bij de dorpsclub houdt men de contributie laag. Dat geldt trouwens ook voor de prijzen in het gezellige clubhuis. Senioren betalen bij Knollendam 120 euro per jaar.