Nieuw kunstgras voor WSV'30

Wormer- Nog net voordat de strijd om de Zaanstad Cup zal losbarsten wordt het hoofdveld van de toernooigastheer WSV’30 snel van een nieuwe kunstgrasmat voorzien. Daar is een gespecialiseerd bedrijf de laatste dagen volop mee bezig. De tractoren hielden echter stil op het moment dat de loting voor de Zaanstad Cup 2021 van start ging.
Al langere tijd heeft het bestuur van de Wormerse voetbalclub aangegeven bezig te zijn met de voorbereidingen voor het vervangen van het A-veld. Het oude veld heeft tien jaar lang als ondergrond gediend voor veel prestaties. Het veld is dagelijks in gebruik geweest voor trainingen en in het weekeinde voor wedstrijden. De kwaliteit was volgens de kenners nog goed en vandaar dat de oude mat nu is doorgestuurd naar een andere club om daar nog jaren te functioneren.
Op het complex aan de Middenlijn in Wormer is recentelijk gestart met de werkzaamheden. De verwachting was dat deze tot en met 30 juni zouden voortduren. Weersomstandigheden maakten dat er een aantal werkbare dagen uitvielen. Vandaar dat de oplevering ook iets is opgeschoven. Het maakte het ook noodzakelijk om ook in de avonduren door te gaan. Tot aan het moment dat de loting voor de Zaanstad Cup begon waren de tractoren nog druk bezig om de velden te voorzien van een extra hoeveelheid zand en rubber.
Het WSV’30 bestuur hoopte al eerder dat er weer snel volop wedstrijden zouden kunnen worden gespeeld op het nieuwe A-veld. Naar het zich laat aanzien zullen de Zaanstad Cup wedstrijden zonder concurrentie die eerste partijen kunnen zijn.
Bron: rtvZaanstreek