Straatvoetbalmoves van Streetkings voor de jeugd van ZCFC

Zaandam/Wijdewormer- Zaterdagochtend kreeg de jeugdafdeling van ZCFC. een straatvoetbal clinic onder leiding van Streetkings. De jeugdvoetballers van het Zaans oranje kregen verdeeld over een aantal groepen krijgen de basis beginselen tot straat voetballer aangeleerd. En dat werd op sportpark Kalverhoek prima ontvangen.
Eigenaar van Streetkind is Edward van Gils: “Ik was hier bij ZCFC al tijden niet meer geweest maar sta versteld van de status van het complex.  En ook de kinderen zijn enthousiast dat is het meest belangrijk.  De opkomst bij deze clinic is prima. Er zijn 100 kinderen op het evenement afgekomen. ” Van Gils komt de aankomende paar weken met zijn crew naar de clubs toe. Vorige week kwam de crew voor straatvoetbalclinics naar Blauw Wit W, vandaag bij zaterdagclub ZCFC.
Ook jeugdtrainer Raymond Dorjee was te vinden op het complex van zijn club en begeleidde een andere groep jeugdvoetballers. Dorjee: Ik vind het een prima investering van de club door de opbrengst van de Groteclubactie te besteden aan onder andere het complex maar ook deze voetbalclinic. En niet geheel onbelangrijk: dit alles met een behoorlijke opkomst. En de reacties van de deelnemers waren ook nog eens erg positief. Het is een geslaagde afwisseling en weer eens wat anders dan de reguliere trainingen waarbij ze iedere keer de vaste gezichten zien. De kinderen worden prima vermaakt en de limonade staat klaar. En na afloop krijgen alle deelnemers een aandenken waarmee ze enthousiast thuis kunnen komen.”
Streetkings heeft nog voldoende ruimte als clubs ook een clinic willen organiseren. De instructeurs showen hun skills met allerlei trucs die ze laten zien aan de kinderen. Er zijn diverse parcourstjes uitgezet met verschillende oefeningen die steeds iets moeilijker worden. Daarbij leren de kinderen vooral om de bal dicht bij zich te houden. Voetballertjes die nog verder willen gaan in het straatvoetbal kunnen zich  aanmelden bij de AKKAdemy van Streetkings.  Volgende week bezoekt de crew zvv Zaanlandia en zullen er wederom diverse trucs worden uitgelegd aan tal van Zaanse voetballertjes.