ZVV Zaandijk-voorzitter Bart Glandorff: “We hopen ooit de stap naar de derde klasse te maken”

ZVV Zaandijk staat sinds het begin van de coronacrisis allerminst stil. De vereniging organiseerde het afgelopen jaar diverse trainingen, toernooien en clinics voor de jeugdafdeling, terwijl de club ook het terras en de kantine onderhanden neemt. Na de zomer moet de club dan weer helemaal klaar zijn om het competitieseizoen in te gaan.
Voorzitter Bart Glandorff had het drukker dan ooit in coronatijd. Hoewel de seniorenteams het grootste gedeelte van de tijd niet mochten voetballen, zat het bestuur na elke persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge om de tafel om het over de nieuwe mogelijkheden en beperkingen te hebben. “Het was mooi om te zien dat onze vrijwilligers, waaronder de jeugdtrainers, een tandje erbij zetten om dingen mogelijk te maken voor onze leden”, vertelt Glandorff trots. “We hebben ons de afgelopen tijd met zoveel enthousiasme ingezet. Gelukkig gaat de Regio Cup voor onze jeugdleden door, waardoor ze een mooie afsluiting van het voetbalseizoen hebben.”
De vereniging ging achter de schermen ondertussen door met het kijken naar de toekomst. Zo was het clubhuis aan wat verbeteringen toe. “We zijn bijvoorbeeld bezig met het terras en de kantine. Als club willen we de coronatijd echt gebruiken om extra dingen te doen waar we normaal minder aan toekomen.” Daarnaast werkt ZVV Zaandijk aan een vijfjarenplan, waarin het duidelijke ambities heeft. “We willen graag dat de doorstroming naar het eerste team verbetert. Hoewel we over uitstekende jeugdspelers beschikken, moeten zij wel de kans krijgen om door te schuiven. Die mogelijkheden willen we hen als vereniging dolgraag bieden.”
De jeugdopleiding van ZVV Zaandijk staat volgens de voorzitter als een huis. “We hebben een aantal uitstekende lichtingen in onze club, waaronder de O19-1. Die schuift volgend seizoen door naar de A-selectie.” Glandorff weet echter dat de overstap niet voor alle spelers even eenvoudig is. “Daarom hebben we ook een tweede en derde team waarin jongens kunnen wennen. Wanneer de technische staf dan het gevoel heeft dat een speler klaar is voor het eerste team, dan krijgt hij direct de kans.” Met Christopher Manuputty haalde ZVV Zaandijk dit jaar een hoofdtrainer in huis die daaraan invulling moet geven. “We hopen ooit de stap naar de derde klasse te maken, maar vinden het ook belangrijk dat er een goede basis is. Als club moeten we stabiel zijn en de clubbinding moet bij het grootste gedeelte van de selectiespelers aanwezig zijn.”
ok op andere terreinen werkt Glandorff aan de toekomst van de club. Dan gaat het onder meer over het vrijwilligersvraagstuk waar vrijwel elke vereniging mee te maken heeft. “We beschikken over een maandagmiddagploeg die bestaat uit de oude garde. Uiteindelijk stoppen zij echter ook een keer, waardoor we nadenken over hoe we nieuwe vrijwilligers kunnen aantrekken. We beschikken momenteel gelukkig al over een grote groep vrijwilligers, wat we graag zo willen houden.” Ook houdt de bestuurder zich bezig met het parkeerprobleem aan de Diederik Sonoyweg. “Daarvoor overleggen we veel met de gemeente om naar oplossingen te zoeken. Zo blijven we als vereniging werken aan de toekomst van de club.”
Tekst: Jordi Smit