KNVB niet op één lijn met amateurvoetbalclubs

Zaanstad- De KNVB zet vanwege het afbreken van het competitieseizoen de komende maanden volop in op de Regio Cup, maar dit heeft flinke nadelen voor de plannen van amateurclubs zo blijkt uit een publicatie en uit daaraan gerelateerde geluiden vanuit de verenigingen. 
Amateurclubs maakten de afgelopen maanden onderling veelvuldig plannen om onderlinge toernooien te organiseren wanneer de coronabesmettingen dit zouden toelaten. Verenigingen zien de toernooien als ideale voorbereiding richting volgend seizoen en willen daarom met de selecties van het seizoen 2021/2022 spelen. Met de Regio Cup wordt dit echter onmogelijk gemaakt, omdat de Nederlandse voetbalbond het niet toestaat om vóór de overschrijvingsdatum van 15 juni met nieuwe spelers aan te treden.
De KNVB zit duidelijk niet op één lijn met amateurvoetbalclubs die op eigen houtje een Regiocup organiseren. Er zijn fricties over de inzetbaarheid van nieuwe spelers, schorsingen en de aanstelling van scheidsrechters.
“Inschrijving van nieuwe leden is volgens de bond continu mogelijk, maar het is de vraag of de overschrijvingsdatum van 15 juni daarvoor wordt vervroegd, bijvoorbeeld naar 1 mei. De KNVB lijkt daarvan niet af te willen wijken”, zo valt te lezen.
Verenigingen hebben uiteraard de mogelijkheid om niet deel te nemen aan de Regio Cup en een eigen toernooi op touw te zetten, maar ook dan lopen zij tegen problemen aan. “De KNVB houdt voor haar arbiters vast aan de Regio Cup en maakt daarmee duidelijk dat zij geen voorstander is van ‘wilde competities’. Met alle gevolgen van dien.”
Clubs die zich willen uitschrijven hebben tot 19 maart de kans om dat via Sportlink te doen. De uitschrijving verloopt via de wedstrijdsecretaris.