Zaterdagamateurs stropen de mouwen op

Zaanstad – In de veronderstelling/hoop dat Pluvius zijn ergste narigheid in de achterliggende dagen heeft gespuid staat er voor zaterdag een aantrekkelijk voetbalprogramma op de agenda.

In 2A gaat het nog puntloze FC Zaandam op bezoek in Alkmaar bij de aanvoerder van de middenmoot Jong Holland. De koploper in 3A is Olympia Haarlem dat bezoek zal krijgen van ZCFC dat uit de tot nu toe gespeelde vier wedstrijden twee keer winst wist te distilleren waarmee het Zaanse Oranje middenmoter is.

De zo rijkelijk met Zaanse clubs gevulde klasse 4B kent een aantal opvallende duels. Koploper Fortuna Wormerveer ontvangt rode lantaarndrager RCZ en mag daartegen normaal gesproken geen punten morsen. Voor vv Jisp verloopt dit seizoen nog niet helemaal naar wens. Zij ontvangen OFC dat tegen de top aanschurkt. Het jeugdige WSV’30 kent een wisselende prestatiereeks. Tegen en bij sv De Meteoor moeten de punten gescoord kunnen worden.

Op sportpark Poelenburg zal de derby tussen sv Rood-Wit Zaanstad en Blauw Wit W ongetwijfeld veel publiek trekken. Beide teams ontlopen elkaar weinig. Datzelfde gaat op voor Sporting Krommenie en vvv Westzaan. Als laatste zal zvv Zaanlandia, vorige week verstek latend bij SDOB, het op eigen terrein opnemen tegen TOB. bron: rtvZaanstreek

Foto: Theo van Vlaanderen