Francorchamps goed gezind voor Oostknollendammer Dennis de Borst

Oostknollendam – Na afloop van het Spa Racing Festival op de piste van Francorchamps, afgelopen weekend, mocht Dennis de Borst uit Oostknollendam de kampioensbeker in de Supersport 1 klasse in ontvangst nemen.

Stan van Oord (Woudrichem), teamgenoot van Dennis, was vrijdag afwezig in Francorchamps zodat Dennis de kwalificatie op zich nam met de razendsnelle Hyundai i30 TCR. Dat deed hij uitstekend. Met zijn enorme ervaring was hij in de regen met de Hyundai i30 TCR de snelste man op de baan en hij stelde de poleposition voor beide races veilig.

Miserabel

Zaterdag waren de omstandigheden miserabel. In tweede positie gaf De Borst het stuur over aan Van Oord. Die wist uiteindelijk de incidentrijke race op zijn naam te zetten. Ook race twee op zondag, met wisselende weersomstandigheden, was het duo te sterk voor de concurrentie. Daarmee was het kampioenschap voor De Borst zeker gesteld.

Assen

Over twee weken komt de Supercar Challenge opnieuw in actie met de twee laatste races van seizoen 2022 tijdens de Supercar Madness Finaleraces op TT Circuit Assen. Daar hoopt het duo ook aan de start te verschijnen.

Dennis de Borst weet iedere race het beste uit de racebanden te halen en dat heeft resultaat. (Foto: Bert Westendorp)