Zaandijk rugbyers komen net tekort

Zaandam – Op een zwaar veld op sportpark Jagersveld werden de Zaandijk rugbyers met de neus op de feiten gedrukt. Door een 0-21 verlies tegen The Pickwick Players uit Deventer zullen de Zaankanters zich op moeten gaan maken voor de degradatiepoule.

Bij winst deze middag was er nog een kans om zich te kwalificeren voor de kampioenspoule in de 2e klasse Heren Noord. Daarbij waren zij ook nog afhankelijk van de resultaten van The Bassets 2 en Eemland 2. De eerste helft was het vooral een strijd op het middenveld en werd er tot tien seconden voor het rustsignaal niet gescoord. Op dat moment waren het de gasten die de 0-7 scoorden.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld. Zaandijk probeerde het wel, maar kwam gewoon tekort. Uiteindelijk liepen de gasten nog uit naar een 0-21 overwinning. De stemming aan Zaandijk zijde na afloop was overigens niet echt bedrukt te noemen. ‘We gaan er nu voor om in de verliezerspoule bovenaan te eindigen. Verloren, maar niet verslagen’ zo klonk het overtuigend in het sfeervolle clubgebouw.