GG/IJskoud de beste mist scorend vermogen

Papendrecht – Op voorhand is een bezoek voor de meeste ploegen uit de Korfballeague aan PKC eigenlijk een kansloze missie. Vorige week werd Oost Arnhem afgedroogd en daar heeft GG/IJskoud de Beste ongetwijfeld veel van geleerd. Bij rust was de stand 9-9 en hadden de Wormers het beste van het spel. In het tweede deel waren de rollen omgedraaid mede door het te lang uitblijven van GG-veldgoals. De eindstand werd nu geflatteerd 24-16 in het voordeel van de thuisploeg zo meldt RTVZaanstreek op haar website.
Van meet af aan zijn het de Wormers die druk weten te zetten en dat spel is terug zien in de score. Aan PKC zijde missen erkende kanonnen als Laurens Leeuwenhoek (herstellend na blessure) en Richard Kunst (schouderblessure) in de basis. Groen Geel kan aanvankelijk haar eigen spel spelen waar de thuisploeg wellicht haar tegenstander iets onderschat. Het spelplezier dat vorige week zo nadrukkelijk aanwezig was bij de PKC’ers lijkt aanzienlijk minder. Het schotpercentage aan Wormer kant is op zeker moment 30% waar de Papendrechters weinig tegenover konden stellen. Lange tijd weet de bezoekende ploeg haar voorsprong te behouden. Met nog 16 minuten te gaan weet PKC op gelijke hoogte te komen (5-5) en lijkt het heft over te nemen (6-5), maar dan richt GG/IJskoud de Beste zich weer op en loopt uit naar 6-9. PKC kreeg vanaf dat moment verdedigend wel meer vat op de gasten. De GG aanvallen worden dan al stukken korter. Vlak voor de pauze mist GG een strafworp en dan zou wel eens een breekpunt kunnen zijn geweest.
Na de pauze blijft de stand ereslijk in balans, maar begint de gastheer toch heel voorzichtig de voorsprong in handen te nemen. Dat komt mede doordat Laurens Leeuwenhoek op de speelvloer verschijnt. Hij is de verbinden die de groenwitten tot dat moment mistten. Probleem aan Wormer zijde is dat er slechts uit strafworpen gescoord kan worden. Er breekt een fase aan waarin 20 minuten geen veldgoal valt te noteren. Als dat op zeker moment weer opgepakt kan worden is het verschil eigenlijk al te groot. Daardoor ziet PKC kans de eindstand naar 24-16 te tillen.