Korfballers maken zich op voor nieuwe Korfbal-league competitie

Zaanstad- Het ligt in de lijn der verwachting dat de Korfballeague competitie als een van de eerste topsportcompetities daadwerkelijk van start gaan. Welteverstaan op zaterdag 16 januari 2021start voor KZ/Thermo4U als ook GG/IJskoud de Beste een nieuwe Korfbal League-competitie zo meldde RTVZaanstreek. Een start met de zekerheid dat er geen der twaalf ploegen zal degraderen. Dat besloot de korfbalbond onlangs al.
Het spelen van een volledige competitie in de reguliere poule van twaalf is gezien de krapte in speeldagen niet meer haalbaar en gaat het KNKV verder met twee poules van zes.
Ondanks dat geruststellend idee betekent dat wel dat er flink wat arbeid geleverd zal moeten worden om op tijd weer op scherp te staan. In de Koog zal men daar geen angst voor hebben. Een groot deel van de selectie is immers geselecteerd Oranje. Ook enkele Wormer talenten behoren bij de ‘bubbel’.
Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekende ook dat de eerste en tweede teams van beide Zaanse clubs binnen de lijnen kwamen. De KZ/Thermo4U selectie van Dennis Doves en Tim Bakker ging op bezoek bij Fortuna Delft. Daniel Hermzen ging met GG/IJskoud de Beste naar KCC/CK Kozijnen.
Komend weekeinde spelen de clubs nog meer oefenwedstrijden om straks helemaal klaar te staan voor de opening van het spektakel. KZ/Thermo4U gaat 16 januari op bezoek bij nieuwkomer Oost-Arnhem en GG/IJskoud de Beste neemt het in Gorredijk op tegen LDODK. In deze poule spelen ook Blauw-Wit (A), en PKC/Vertom. Met recht een ‘poule des doods’
De andere poule – volgens kenners de eenvoudigste – kent in Dalto/Klaverblad Verzekeringen, DOS’46, DVO/Accountor, Fortuna/Delta Logistiek, KCC/CK Kozijnen en TOP/LITTA de deelnemers.

LIVE DE FAVORIETEN VOLGEN
Nu er geen publiek bij de wedstrijd aanwezig mag zijn is er een prima alternatief gevonden. Dat bestaat uit de hele verzorging van livestreams van alle wedstrijden uit de Korfbal League en de Reserve League en dus ook van de oefenwedstrijden.
De supporter kiest eerst voor www.eyecons.com en waar deze zich gratis kan registreren, zodat je verder alles kunt zien wat je wil. Voor de goede orde: er zal wel een vorm van reclame bij komen, want ‘gratis internet’ is een vorm van fictie. Na inschrijving kom je dan op de hoofdpagina en daar kun je klikken op League of Reserve League.