Korfballers moeten aan de bak

Zaanstad- In de Korfballeague staat speelronde 9 op de agenda. Dat is de voorlaatste en volgende week zal op 20 maart vanaf 15.30 uur de spanning ongetwijfeld te snijden zijn in de Groen Geel hal als daar – net als vorig seizoen – in de tiende speelronde GG/IJskoud de Beste en KZ/Thermo4U elkaar treffen.
Eerst nog ronde 9. Zaterdag ontvangt Groen Geel in eigen hal het ongenaakbare PKC. De Papendrechters steken met kop en schouder boven de andere teams uit. Op verplaatsing wisten de Wormers echter op 6 februari j.l. ondanks de 24-16 nederlaag prima partij te geven. Tot de pauze zag het er zelfs naar uit dat er een daverende verrassing aan het ontstaan was.
Zondagmiddag staat Koog Zaandijk om 14.00 uur klaar om de strijd aan te gaan met het altijd lastig te bestrijden AKC Blauw Wit uit Amsterdam. Eerder dit seizoen wisten de Amsterdammers een 20-22 winst uit het Topsportcentrum De Koog mee te slepen.
Op de website van de Groengelen is het vaste verslaggever Marcel de Leeuw die een zinderend eindscenario heeft uitgedokterd dat wij graag met u delen:
‘Hoe nu verder ? Blauw Wit op negen, krijgt nog KZ thuis en OA uit. KZ op 8, krijgt Blauw Wit en GG nog uit. LDODK op 7, krijgt OA nog thuis en PKC nog uit. GG op 6, krijgt PKC en KZ nog thuis. Aannemende dat PKC (nu eerste en blijft eerste met 16 punten) geen gas terugneemt en ook geen spelers gaat sparen wordt het een zware dobber volgende week. De wedstrijd Blauw Wit tegen KZ wordt dus cruciaal voor ons. Winst van Blauw Wit op KZ betekent dat GG en KZ in een onderling gevecht gaan uitmaken wie er op de vierde plaats gaat eindigen en dus Play-offs gaat spelen. Winst van GG op KZ betekent dat beide ploegen op 8 punten eindigen en het onderlinge resultaat is dan in het voordeel van GG’ om zijn verhaal te eindigen met een kreet die voor de ganse Zaanse korfbalgemeenschap zal gelden:

‘Prachtig slot van de competitie, heb er nu al zin in.’