KZ/Thermo4u komt niet genoeg op stoom

Koog aan de Zaan – De Noord-Hollandse derby tussen KZ/Thermo4U en Blauw Wit A geeft in de eerste helft een beeld waarin de verdediging van beide teams overheerst. Te weinig rust voorin maakte dat er bij rust pas een 11-8 stand op het bord staat. Na de thee weet Blauw Wit beter om te gaan met de kansen en sleept een 20-21 overwinning weg uit de Zaanstreek zo meldde RTVZaanstreek.
Een wedstrijd waarin Momo Stavenuiter (32) op jacht gaat naar zijn 900e League treffer. De gasten weten van meet af aan een voorsprong te behouden die overigens nooit meer bedraagt dan een doelpunt. Nadat Stavenuiter zijn jubileumgoal scoort en met nog 4.10 minuut te spelen is het Sanne Pasma die de 8-8 binnen schiet waarna de sterk spelende Alwin Out de eerste voorsprong realiseert (9-8). Vanaf dat moment begint de irritatie aan Amsterdamse zijde toe te nemen in maken Alwin Out en de sterke Emiel de Kruijff daar goed gebruik van en brengen zij de stand naar een 11-8 voorsprong. In die slotfase krijgt Blauw Witter Jeffrey Huibers nog een groene kaart en start de tweede helft met minimaal vijf minuten langer rust.
Daar waar menigeen verwachtte dat de thuisploeg de voorsprong moest kunnen handhaven ontstond bij 15-15 toch een ander beeld en wist Blauw Wit goed in de afspraak te spelen. Inmiddels was Esther Cordus in het veld gekomen voor Sanne Pasma. Dat zorgde meteen voor een andere beleving in het vak. Na de 15-15 leek KZ toch weer op voorsprong te komen, ontwikkelde de stand zich stabiel 17-17, 18-18 en vanaf daar het voordeel voor de bezoekers. Met nog 1.45 minuten te gaan scoorde Lars Hoorn de aansluitende 20-21, maar was Blauw Wit dat de slotscore voor haar rekening nam (20-22).
DERBY GEWIJZIGD
De wedstrijd van komende week, de Zaanse derby, tussen Groen Geel en KZ stond oorspronkelijk gepland in de hal op sportpark Trickelsoord, maar vanwege de vaccinatieacties in het Topsportcentrum De Koog is deze wedstrijd omgedraaid en ontvangt KZ/Thermo4U nu eerst GG/IJskoud de Beste in eigen hal.
Foto onderschrift: Het fenomeen Stavenuiter blijft een bijzonder wapen van Blauw Wit. Ook nu was hij de enige schutter in zijn vak. In totaal wist hij er 9 in te schieten.