Polsstokhoogspringer Menno Vloon nadert `Next level`

Zaanstreek- Het is nog maar kort geleden dat polsstokhoogspringen Menno Vloon te gast was in de uitzending van Sport in Zaanstad op ZaanTV. Zijn bezoek had alles te maken met zijn zojuist behaalde nieuwe nationale record van 5.81 meter in Duitsland. In het interview was de vraag wanneer hij over de 6 meter zou gaan. ‘Dat is nog next level. De groei zit er goed in, maar die hoogte komt nog te vroeg.’
En wie schets ieders verbazing in atletiekminnend Nederland? Juist ja. Diezelfde Menno Vloon. Precies een week voor de Europees kampioenschappen heeft de polsstokhoogspringer van AV Lycurgus bij indoorwedstrijden in het Franse Clermont-Ferrand het Nederlands record meer dan fors verbeterd.
De 26-jarige Vloon wist onlangs op 31 januari zijn record van 5,75 meter op 5,81 meter te brengen. Zaterdag ging hij in Frankrijk bij zijn eerste poging over 5,86 meter, waarna hij bij zijn derde poging ook de 5,96 meter haalde. Een prestatie die hij niet had zien aankomen liet hij meteen na afloop van de sprong weten. Hij meende de 5.90 over te kunnen slaan en probeerde het gewoon.
Na zijn recordsprong probeerde de Zaankanter het nog drie keer op 6,01 meter, maar die hoogte bleek op dit moment nog iets te veel van het goede. “Dat was helemaal bizar geweest, dat is een magische grens waar ik heel dicht bij zat. Ik hoop dat ik het volgende week kan herhalen” liet hij op Eurosport weten.
Vloon heeft al voldaan aan de limieten voor de EK van volgende weekeinde in Torun (Polen) en de Olympische Spelen van Tokio. “Als ik doe wat ik moet doen, moet er echt wel een medaille inzitten”, besluit Vloon in opperbeste stemming.