Visles op basisschool De Kroosduiker in Noord Westzaan

Westzaan – VISmeester Peter van hengelsportvereniging HSV Zaanstreek brengt op 12 oktober een bezoek bij De Kroosduiker Noord in Westzaan voor een visles. Eerst krijgen de leerlingen van groep 8 een biologieles over vis en water, waarna ze aan de waterkant zelf kunnen ervaren hoe het sportvissen is.

Na de theorieles gaat de visles ’s middags verder aan de waterkant van een viswater vlakbij de school. Daar kunnen de kinderen in de praktijk ervaren hoe het vissen gaat. Ervaren sportvissers van de vereniging staan klaar om de kinderen te begeleiden zodat ze op een goede manier leren vissen. Na afloop wordt samen met de kinderen bekeken welke vissoorten er zijn gevangen. Bij sommige vislessen zijn dat er wel vijf of meer.

Niet alleen leerlingen zijn steevast enthousiast over de vislessen. Juffen en meesters zijn ook vol lof over de gratis service die Sportvisserij Nederland samen met de hengelsportfederaties en -verenigingen aanbiedt. In het afgelopen jaar zijn maar liefst 650 vislessen gegeven, waarmee 15.000 kinderen zijn bereikt. Na een visles hebben kinderen meer oog gekregen voor de natuur in hun eigen woonomgeving en ervaren hoe rustgevend het vissen kan zijn. Vissende kinderen gaan vaker naar buiten dan hun niet-vissende leeftijdsgenoten, wat gezond is voor hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling.

Foto: aangeleverd, onderschrift: Na de theorie is het vissen in de praktijk brengen.