[Z]aan de Wandel 2021 door naar september 2022

Zaanstad – Ondanks de maatschappelijke versoepelingen en daardoor groei van kansen op het laten doorgaan van evenementen heeft de corona ons nog steeds ‘stevig’ in de greep. Na het verzetten van de ZaanbochtRun en Dam tot Dam-weekeinde heeft ook het z.g kernteam en het bestuur van [Z]aan de Wandel de beslissing genomen, om de 10e editie van [Z]aan de Wandel op zondag 26 september 2021, wederom te moeten afblazen.

Het genoemde kernteam zal op korte termijn met de nodige nieuwe initiatieven komen, om “hun” [Z]aan de Wandel “levend” te houden. ‘Die tiende editie? Die gaat er beslist komen in september 2022 en laten wij daar met elkaar dan een onvergetelijke editie van maken! Wie sluit eraan?’ is de uitdaging die Dick Dekker de wereld in slingert.

[Z]aan de Wandel wordt sinds de allereerste editie gedragen door het Zaanse bedrijfsleven, de deelnemers en de onmisbare vrijwilligers. Dat uit zich al jaren in financiële, personele en materiële steun die het evenement hebben gemaakt tot wat het nu is. De huidige omstandigheden, ieders gezondheid en de economische gevolgen die daaruit voortvloeien hebben ons doen besluiten om ook dit jaar geen beroep te doen op de bedrijven en personen die het evenement altijd een warm hart hebben toegedragen. ‘Zonder de bijdrage van deze sponsoren, in welke vorm dan ook, kan de kwaliteit van het evenement niet worden gegarandeerd. Wij zijn daarom van mening dat we als organisatie, net als afgelopen jaar, ook nu een pas op de plaats moeten maken door de organisatie een jaar uit te stellen.’