ZV De Zaan voor het eerst in de historie door naar halve finale PlayOffs

Zaanstad- En weer is er een belangrijke stap gezet / slag gezwommen door de Heren 1 van ZV De Zaan. De eerste kwartfinale wedstrijd tegen AZC (de Alphense Zwem Club) werd vrijdag in eigen bad al met een alleszeggende 11-5 overwinning afgesloten. Vandaag werd een ongeveer gelijke prestatie neergezet in zwembad de Aquarijn aan de Cantharel in Alphen aan de Rijn. De Zaandammers versloegen de Alphenaren wederom: 5-10. Dat betekent dat de halve finale een feit is. Tegenstander daarin is Polar Bears.
In de achterliggende jaren bleven de beide clubs redelijk in evenwicht als er tegen elkaar gespeeld werd. In oktober 2018 eindigden de thuis- en uitwedstrijd in 6-9 en 11-2, december dat jaar verloor De Zaan met 7-13, in maart 2019 was het 13-8 voor AZC, oktober dat jaar won De Zaan nipt met 10-9, februari 2020 was het verschil groot (7-14 in het voordeel van de Zaankanters) en de competitiewedstrijd op 21 maart dit jaar leverde een 9-9 remise op.
Het verschil in de kwartfinales was groot. De Zaan opende vrijdag sterk in de aanvang en daar wist AZC geen antwoord op te vinden. Vanavond was het iets voorzichtiger in het begin. Na 1-2 in het eerste part, 2-3 in het tweede en 3-6 in het derde werd in het vierde part de eindstand bepaalt op 5-10.
De winnende kwartfinalisten zijn door naar de halve finale. In een Best of 3 serie speelt UZSC (tweemaal winst tegen Schuurman BZC) tegen de winnaar van ZPC Amersfoort en Widex GZC Donk (beiden wonnen hun uitwedstrijd) en spelen zondag bij Donk hun derde wedstrijd.

ZV De Zaan kwalificeerde zich goed en komt straks als eerste thuis in het Slagwater te liggen tegen de winnaar van Het Ravijn dat veel moeite had met Polar Bears waardoor een derde wedstrijd noodzakelijk is. Deze eindigde zondagmiddag in een 16-17 zege voor Polar Bears. Het Ravijn is daarmee uitgeschakeld.
De winnaars gaan door naar de finale en daarin zal bepaald worden wie dan kampioen van Nederland zal worden.
bron en foto: rtvzaanstreek : Op de foto ZV De Zaan spelers Thomas Lucas en Pascal Janssen