Afrika komt naar Wormerveer

Wormerveer- De Afrikaanse cultuur is voor veel mensen een ver van mijn bed show. Nu heeft Wormerveer een primeur. Achter station Wormerveer vind je de stads-oase van de Paintball Jungle. Dit is zondag 28 Augustus a.s. het toneel voor een heuse Afrikadag. Met dans, Djembé-muziek, Afrikaanse snuisterijen, optreden en de mogelijkheid workshops te volgen.

Patrick Ngambi, (Kameroen) Ma-Lamine Drame (Senegal) hebben een programma voor de Zaankanters en buitenlui om te proeven van de Afrikaanse cultuur. Om 14.00 kunt u meedoen met een Sabar workshop een Afrikaanse dans uit Senegal gegeven door Ma-Lamine, om 15.00 uur keuze uit 2 workshops Angolese tango oftewel Kizomba, een partnerdans kennismakingworkshop gegeven door Karin van Nieuwenhuizen (Wormerveer) en Ingemar Emanuel (Curaçao) van Pa’lante dansschool. Gelijktijdig een ladies only Ginga workshop onder leiding van een bekendheid in de danswereld de Angolese Eliza Sala. Om 16.00 uur een Djembé Workshop waarbij de Djembé gereserveerd kan worden voor een klein bedrag. Hierin wordt er naast de basisslagen ook een nieuw west Afrikaans ritme aangeleerd. Deze workshop wordt begeleid door Patrick Ngambi welk ook zijn Djembé lessen geeft in basisschool “de Evenaar” in Krommenie. Rond 17.00 een spetterend optreden van de deels Zaanse Djembé band “Zamana” o.l.v. Patrick Ngambi. Het eten kan genuttigd worden uit de Mexicaans georiënteerde Jungle keuken waarna de dag wordt afgesloten met een heuse drumcirkel waarbij iedereen welkom is met eigen instrumenten om samen o.l.v. Patrick Ngambi en Ma-Lamine de dag af te sluiten met dans en muziek zoals. Kom ook genieten en ervaren in de tropische omgeving van de Jungle. Er is na 18.00 uur de mogelijkheid om vrij te dansen Kizomba, Bachata en Salsa dit staat iedere Zondagmiddag op het menu van de Jungle.

Meedoen met een workshop kan bij beschikbaarheid op de dag zelf voor € 7.50 per workshop, huur Djembé € 3. of bij vooraanmelding € 25.- voor een dagpas voor alle 4 onderdelen. Geef volledige namen en tel nr. door via afrikadagtop@gmail.com of bel voor vragen Karin 06-45200726 kijk op FB bij 3e Afrikadag en meld jezelf op gaan.