Assendelft genomineerd voor Kortebaan van het Jaar

Assendelft –  De redactie van Kortebaandraverijen.nl heeft in samenspraak met insiders uit de sport Assendelft, Purmerend, ’t Zand en Voorschoten genomineerd voor de titel Kortebaan van het jaar. Het woord is nu aan de vrienden van deze website. Zij kunnen tot en met zondag 6 november hun stem uitbrengen op hun favoriet.

Kortebaandraverijen.nl heeft de prijs in 2008 in het leven geroepen om de verenigingen en stichtingen te eren voor hun harde werk. Hierin maken zij geen onderscheid tussen goed en slecht. Voor de genomineerden is de redactie op zoek naar de perfecte middag. Daarin spelen naast organisatorische kwaliteiten en vernieuwingen ook externe factoren mee zoals het weer, de koers en de sfeer. Naast de eigen visie heeft de redactie twee insiders van de sport gevraagd naar hun favorieten. Uiteindelijk waren er vier verenigingen die vaker genoemd werden dan de anderen. Hierdoor was het eenvoudig om deze vier organisaties te nomineren.

Stemmen

Aangemelde Vrienden van de website Kortebaandraverijen.nl kunnen tot en met zondag 6 november stemmen door een mail te sturen naar info@kortebaandraverijen.nl met daarin hun favoriet. De redactie maakt op donderdag 10 november online de winnaar bekend. In overleg met de betreffende organisatie wordt daarna het moment gekozen om de wisseltrofee uit te reiken.

Juryrapport

Dit zegt  het juryrapport over de kortebaandraverij in Assendelft:  ”Je moet het maar doen. De Rotary Zaanstreek gaf er na de kortebaan van 2019 de brui aan. De kortebaan van Assendelft was ten dode opgeschreven. Dat was niet naar de zin van de leden van Stal Assendelft. Zij staken de koppen bij elkaar en richtten een nieuwe organisatie op. In 2020 zou zij haar debuut maken. Corona stak daar een stokje voor. Zo ook in 2021. Maar in 2022 ging de nieuwe, jonge organisatie helemaal los. Een nieuwe baan in de Beemsterstraat, met daarnaast een volwaardig evenemententerrein en een beeldscherm. Van het kleinste jongetje van de klas werd Assendelft ineens een grote jongen. Met 24 inschrijvingen was ze naar later bleek spekkoper. Maar wat vooral opviel, was de massale opkomst van het publiek. In één keer wist de totale kortebaansport weer waarvoor zij het elk jaar doet. Sport en gezelligheid samenbrengen: een prachtige formule.”

‘Van het kleinste jongetje van de klas werd Assendelft ineens een grote jongen’ aldus het juryrapport over de kortebaandraverij in Assendelft. (Foto: aangeleverd)