Bij tennisvereniging Cromme Bal staat G voor Gezelligheid

Krommenie – Het is een drukte van belang op het gezellige sportcomplex van tennisvereniging De Cromme Bal in het Rosariumpark. Zo goed als alle G-tennissers uit onze streek spelen er het jaarlijkse Jappie toernooi dat dit keer een bijzonder feest is. De G-afdeling van de Cromme Bal viert haar tiende verjaardag.

Alleen maar blije gezichten na afloop van het Jappie toernooi
Alleen maar blije gezichten na afloop van het Jappie toernooi (Foto: Aangeleverd)

Het startte ooit met een voorstel van Esther Hille en Ellen Bakker. Laatstgenoemde was al actief bij de club in de jeugdcommissie. In haar dagelijkse werk met mensen met een beperking meende zij dat het goed zou zijn als er voor deze groep een vereniging zou zijn waar de integratie een prima onderdeel van kon zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Het duo volgde een cursus en gaf aan dat zij die taak graag op zich wilde nemen. ‘En dat sloeg meteen aan’ aldus Bakker. ‘We kregen gelijk hulp, beschikten al vlot over tien buddy’s en vier G-tennissers. Een eerste Open Dag was succesvol en toen zij we groeien heen gegaan.’

Het enthousiasme spat er van af bij de G-tennissers van De Cromme Bal

Nu bij de viering van het tweede lustrum zijn er liefst twintig Cromme Ballers die gekozen hebben voor het Gezelligheid Tennis. ‘Want zo zien we allemaal de G-afdeling. Het enthousiasme spat er van af. De humor is heel belangrijk en aan vrijwilligers geen enkel gebrek.’

De zaterdagochtend is de trainingsochtend. Dan worden er drie van de vijf banen in beslag genomen. ‘Beschouw dat gerust als het hoogtepunt van de week’ knipoogt Bakker terwijl ze ziet dat de bel voor de volgende ronde van het Jappie toernooi wordt ingeluid. ‘Vernoemd naar de vader van Daan, Jasper van Putten, die vorig jaar is overleden. Vader Jasper schreef in 2019 nog een vrolijk boek over zijn zoon die het downsyndroom heeft.

Met de twintig tennissers van nu zit de Cromme Bal eigenlijk aan haar max. ‘Proeflessen volgen staat open voor mensen vanaf 16 jaar. Want de sport promoten kent geen grenzen. Dat is nodig, want na corona zijn er een aantal verenigingen opgeheven. Op dat gebied is er nog veel te winnen. Binnen onze club zorgen we voor veel contactmomenten via onder andere de nieuwsbrief.’

De strijd op de banen is pittig, de beleving geweldig

Aan het Jappie toernooi doen veertig G-tennissers mee. TV Zaansport, TV Diemen, TC Overdan en TV De Cromme Bal zijn de clubs waar zij hun favoriete sport met veel beleving beoefenen. De strijd op de banen is pittig, de beleving geweldig. Na afloop van het sportief verlopen toernooi wachtte de Cromme Ballers een barbecue voor alle G-tennissers, hun families en alle buddy’s.

Nederlands kampioen

Na het toernooi staat er al weer een volgend belangrijk evenement met grote letters in de agenda genoteerd. ‘Onze G-tennissers zijn ook hard aan het trainen om op 26 en 27 augustus deel te nemen aan het NK G-tennis in Amstelveen. Dat is ook de reden om iedere zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 11.15 uur te trainen met onze buddy’s. Zo hopen we weer Nederlands Kampioen te worden’ zo klinkt het langs de lijn.

Eindeloze inzet

Tijdens de barbecue worden Ellen Bakker en Esther Hille, maar ook alle buddy-vrijwilligers, nadrukkelijk bedankt voor hun eindeloze inzet om van dit G-tennis team een blijvend succes te maken.