Brons, zilver én goud voor kunstrolschaatsters

Nieuwegein – Zaanse Roller Club Pauwin uit Zaandam leverde afgelopen weekend een uitstekende prestatie tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Kunstrolschaatsen in Nieuwegein. Ze behaalden brons, zilver en goud. Het was een succesvol weekend.

De wedstrijden begonnen op vrijdagmiddag met de Figuren Senioren, waar Nina als eerste deelnam en een mooie tweede plaats behaalde. Bij de Mini’s deden Roos en Femke mee met roldansen en vrijrijden. Beiden lieten goede verplichte dansen zien. Roos eindigde als zesde in de vrije dans en Femke werd vijftiende. Bij het vrijrijden behaalde Roos de zevende plaats en Femke de twaalfde.

Daisy nam deel aan het vrijrijden in de Espoirs en reed zowel een korte kür als een lange kür. Ze behaalde de bronzen medaille in de lange kür. Samen met Lianna deed ze ook mee aan het roldansen in de Espoirs. Daisy werd zevende en Lianna tiende. In de Cadets leverde Luna uitstekende prestaties in de styledance, vrije dans, korte kür en lange kür. Ze eindigde als zesde bij het roldansen en als derde bij het vrijrijden. 

Nederlands Kampioen

Claudia leverde haar beste prestaties van het seizoen in de Junioren, met mooie korte en lange kür bij het vrijrijden. Ze werd beloond met hoge punten en een eerste plaats, waarmee ze Nederlands Kampioen werd. Bij het roldansen behaalde ze de achtste plaats.

Internationaal

Na de prijsuitreiking maakte de Nederlandse Rollersports Bond de selectie bekend voor de internationale wedstrijden in het najaar. Luna is geselecteerd voor de Europacup vrijrijden, die in oktober plaatsvindt in Kroatië of Italië. Luna en Claudia gaan samen met het Nederlandse team naar de Interland (dit jaar in Nederland begin november). Daisy staat op de reservelijst voor de internationale roldanswedstrijd in Hettange, Frankrijk, die eveneens in oktober plaatsvindt.