Caroline Konijn verenigingskampioen bij Butje 13

Neck-Zuid/Wijdewormer – Caroline Konijn mag zich verenigingskampioen noemen bij Butje 13. Tijdens de verenigingskampioenschappen moesten vele sterke spelers het tegen Caroline Konijn afleggen. Daardoor mag ze de wisselbeker een jaar lang op de schoonsteenmantel zetten.

“De wedstrijden begonnen op 9 oktober op het sportcomplex aan de Sportlaan in Neck-Zuid. Het hele kampioenschap werd tête-á-tête gespeeld, dus één tegen één. Na drie partijen konden de beste zestien spelers op 16 oktober de tweede ronde spelen. Opvallend was, dat er kwalitatief goed gespeeld werd en dat de spelers redelijk goed aan elkaar waren gewaagd. Via een afvalsysteem bleven er vier spelers voor de halve finale over: Fred v.d.Werf speelde tegen Henk Gans en Caroline Konijn tegen Etienne Baal. Vele leden en supporters zagen Caroline en Etienne na een zeer opgaande strijd finalist worden. De finale was enorm spannend en het applaus was niet van de lucht. Caroline was in topvorm en wist Etienne met 13-8 te verslaan”, aldus onze speciale verslaggever Leo van Berkel die het toernooi voor ons volgde.

.In de kantine werden de drie beste spelers met bloemen gehuldigd en kon Dick Boots de wisselbeker van Finish Profiles aan Caroline overhandigen. In de kantine kon men niet alleen nog nagenieten van een hapje en een drankje, maar ook van vele dia’s, die via een groot scherm de geschiedenis en ontwikkeling van Butje 13 weergaven.

Butje 13 maakt zich volgende maand op voor de onderlinge wintercompetitie, die tot eind februari 2023 zal duren. De speler met de beste resultaten uit 30 partijen kan dan als winterkampioen gehuldigd worden, maar je moet daar wel een paar koude voeten en handen voor over hebben.

Trots toont Dick Boots de banner van de nieuwe sponsor en de drie beste spelers van het kampioenschap. Hans Daas houdt de banner vast en verder v.l.n.r. Dick Boots, Fred v.d.Werf (derde plaats, Caroline konijn (kampioen 2022) en Etienne Baal (tweede plaats) (Foto: aangeleverd)