Coktail Bar verrast in Assendelft met sterke zege

Assendelft – De seizoensouverture van de kortebaan werd zaterdag een prooi voor Coktail Bar met Mats Wester. De combinatie kwam op de nieuwe locatie in Assendelft verrassend goed uit de verf en klopte in de finale de debuterende Jocke Kane met Lindsey Pegram.

Het betekende de eerste zege voor de ruin van Stal de Groningers, die vorig jaar al meerdere ereplaatsen behaalde. Coktail Bar bleek flink verbeterd. Waar hij vorig jaar de pure snelheid leek te missen, klopte hij nu op snelheid achtereenvolgens Joep Swagerman, Hasta la Vista, Doc Holiday en Hero Baldwin.

Verrassende finale

In de finale wachtte debutant Jocke Kane met Lindsey Pegram. De ruin van Piet Siderius had gedurende de middag zijn enorme potentie getoond. Hij maakte weliswaar af en toe een foutje, maar was ,mede dankzij zijn startvoorgift, op snelheid niet in te halen.

De middag was helaas voor hem net te lang. Na in de eerste finalerit een galoppade te maken, won hij knap rit twee. In de kamprit miste hij echter de start. Coktail Bar, die dankzij Wester juist uitstekend uit het startvak kwam, profiteerde daar optimaal van. Ruim voor de finish kon de leerlingkampioen al zijn feestje vieren.

Nieuwe locatie bomvol en gezellig

Op de bomvolle en uiterst gezellige nieuwe locatie aan de Beemsterstraat en Rietwijkstraat eindigde Gaya Vip met Ruud Pools als derde. De combinatie had een kamprit nodig om de eerder bijgelote Hero Baldwin met Manon Pools te verslaan.

Het kortebaanseizoen gaat verder op vrijdag 27 mei. Dan staat de kortebaan in Wognum op het programma.

Coktail Bar in actie. (Foto: Aangeleverd)