Dak op Krajicek Playground bijna klaar

Zaandam- De teller van de multifunctionele sportpleinen in dit land staat momenteel op 126 Krajicek Playgrounds, verspreid over 42 gemeenten waaronder Zaanstad. Het verharde sportveld voor de jeugd ter hoogte van Straat Poelenburg en Thijssestraat wordt dezer dagen voorzien van een indrukwekkende overkapping.

Het college heeft al veel eerder aangegeven te willen meewerken dat de Krajicek Playground – begin 2016 geïnstalleerd – aan de straat Poelenburg in Zaandam een overkapping moest krijgen.

Het kent een oppervlakte van 650 tot 700 vierkante meter. De eraring heeft geleerd dat het sportveld behoorlijk wordt blootgesteld aan alle weersomstandigheden. Daardoor neemt het gebruik in de herfst- en winterperiode sterk af. ‘Een dak boven het hoofd zou de gebruikers ook in de donkere maanden naar het veld moeten lokken’ zo was de verwachting de Krajicek Foundation.            Het college heeft al eerder aangegeven dat het voorziene open en luchtige ontwerp goed past bij het karakter van de omgeving. ‘Zo worden de gebruiksmogelijkheden van de Krajicek Playground uitgebreid.’

Op de foto’s van David Sluis een beeld van de voortgang.