Daliyah de Klonia in Oranje op winnende pad

Zaanstad – Het voetbalseizoen 2020-2021 lijkt nu op zijn einde te lopen. Het EK Heren was voor Oranje een flop. Er zijn gelukkig ook nog Oranje selecties die het wel goed doen. Zo ook het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar. In die selectie de Zaanse Daliyah de Klonia. Jarenlang (vanaf haar vierde jaar) verdedigde zij de kleuren van Fortuna Wormerveer en Oranje, maar sinds kort speelt zij voor Ajax.
Het duo Samya Masnaoui en Daliyah de Klonia kwam tot voor kort uit voor Fortuna Wormerveer JO16-1 en speelt vanaf dit seizoen in het bekende roodwitte tricot van de AFC Ajax. In Oranje was het duo ook al vaste klant in de diverse leeftijdsgroepen. Daliyah behoort nu tot de Oranjeselectie O16.
De ploeg van KNVB-coach Thomas Oostendorp is op op het Nordic Tournament begonnen in Sønderborg tegen gastland Denemarken. Vrijdag was Faeröer de tegenstander in Haderslev. De Oranjetalenten besloten het toernooi op maandag 12 juli om 12.30 uur met een confrontatie tegen Zweden in Vejen.  Dit duel werd met liefst 5-0 gewonnen. Het eerste optreden op het Nordic Tournament werd dinsdag na 74 minuten wegens onweer tijdelijk gestaakt. Even daarvoor had Onder 16 binnen 12 minuten (!) vier keer gescoord. Na de hervatting bleef het daarbij: 0-4.
Een voorspelbare zege vervolgens voor Speelsters onder 16 vrijdag op het Nordic Tournament in Denemarken. De vraag was alleen hoe hoog de score zou oplopen tegen de leeftijdsgenoten van Faeröer. Met 5-0 bleef het ietwat aan de magere kant.
Voor Onder 16 is het Nordic Tournament niet alleen de eerste kennismaking met het internationale landenvoetbal, maar ook een belangrijk voorbereidingstoernooi op de kwalificatie voor het EK onder 17. Eind september moet de ploeg aan de bak in de eerste ronde van League A. Schotland, Slovenië en Tsjechië zijn daarin de tegenstanders. De opzet van de kwalificatie is gewijzigd, waardoor alleen de nummer vier van de poule afhaakt. De overige drie landen gaan verder naar de beslissende tweede ronde.

Foto onderschrift: Met drie zeges en een doelsaldo van 14-0 neemt Oranje onder 16 vrolijk afscheid van Nordic 2021.