Dam tot Dam Weekend: inschrijving sluit maandag 5 september

Zaanstad – Eén weekend, vier evenementen, 1.500 vrijwilligers, ruim 70.000 deelnemers en tienduizenden toeschouwers. Dat is het Dam tot Dam Weekend, het grootste sportieve weekend van Nederland. Op zaterdag 17 en zondag 18 september kan iedereen meedoen, of je nu van wandelen, fietsen of hardlopen houdt. De duizenden sportprestaties en unieke sfeer langs het parcours maken van de Dam tot Dam evenementen ieder jaar een ware happening. Inschrijven voor de diverse onderdelen van het Dam tot Dam Weekend is nog mogelijk tot en met maandag 5 september via www.lechampion.nl/damtotdamweekend.

Feest voor deelnemers, vrijwilligers én toeschouwers

Op zaterdag 17 september wordt het sportieve weekend al vroeg afgetrapt met de Dam tot Dam Wandeltocht. Meer dan 12.000 wandelaars verzamelen zich op de Dam voor het gezelligste eendaagse wandelevenement. Vervolgens gaan na zonsondergang naar verwachting 10.000 hardlopers van start in Zaandam tijdens de Damloop by night. Zij leggen een afstand af van 5 Engelse Mijl (8 kilometer) door de sfeervolle verlichte straten.

De volgende dag maakt Amsterdam zich op voor de Dam tot Dam FietsClassic met 4.000 deelnemers. In Zaandam en Amsterdam-Noord starten rond dezelfde tijd de Mini Dam tot Damlopen met 3.500 kinderen. Het slotstuk van het grootste sportieve weekend is de Dam tot Damloop. De 10 Engelse Mijl (16,1 kilometer) tussen Amsterdam en Zaandam wordt door ruim 40.000 hardlopers afgelegd.

Dam tot Dam Park: the place to be

Het Dam tot Dam Park in Zaandam vormt jaarlijks dé plek waar deelnemers en supporters van alle Dam tot Dam evenementen samenkomen. Verschillende artiesten en DJ’s zorgen op zaterdag en zondag voor een spetterend muziekspektakel. Het Dam tot Dam Park is als festivalterrein ingericht, wat zorgt voor de perfecte basis om de sportieve prestaties gezamenlijk te vieren.

Beleef het Dam tot Dam Weekend van een andere kant

Het Dam tot Dam Weekend kan jaarlijks alleen plaatsvinden dankzij de inzet van onze fantastische vrijwilligers. Voor wie ook de sfeer wil ervaren, maar zelf liever niet wil deelnemen, is van harte welkom om te helpen als vrijwilliger. Met ruim 1.500 vrijwilligers is het altijd een feestje. Aanmelden en meer informatie opvragen kan via vrijwilligers@lechampion.nl.