De Tour de France 2022 bij Lycurgus ging door!

Assendelft- Het is vrijdagochtend 8 juli 2022, om 7.30 uur zijn de trainers op de baan aanwezig om het Tour de France parkoers uit te zetten. De voorbereidingen voor de Tour zijn door de trainers uitgevoerd.

Het te lopen parkoers ligt er met het ochtend zonnetje fantastisch bij. Om 9.00 uur wordt er begonnen met inlopen en losmakende oefeningen. De renners worden verdeeld in vijf ploegen, het zijn die groepen die normaal op vrijdag met hun vaste trainer de weg op gaan. Om de twee minuten gaat er een groep vertrekken, de minder snelle renners vertrekken het eerst. Bij het verlaten van de baan moeten de renners eerst de Alp du Huez beklimmen, dat wil zeggen de buitentrap die naar het balkon van de kantine gaat, op en neer.

Eenmaal buiten de baan bezochten de renners de verschillende Franse steden via de landelijke paden die het Assendelftse Saendelft rijk is. Bij elke stad moesten er opdrachten worden uitgevoerd. Onderweg was een drinkpost waar gretig gebruik van werd gemaakt. Ook de dopingcontrole post ontbrak niet en zo werden er enkele renners op doping gecontroleerd. Niemand bleek positief te zijn. De Franse muziek die uit de luidsprekers galmde droeg bij aan een echte Franse sfeer. Iedere groep had zijn/haar eigen ploegleider die er op toezag dat de opdrachten goed en serieus werde uitgevoerd. De vijf ploegleiders hadden voor deze Tour de France klinkende namen gekregen zoals:

Ploeg 1 Steven Kruiswijk, ploeg 2 Wout Poels, ploeg 3 Bauke Mollema, ploeg 4 Sebastian Langeveld, ploeg 5 Dylan Groenewegen.

De lopers/renners uit de achterhoede die Parijs bereikten werden door de reeds gefinishte renners met luid gejuich ontvangen. Na het finishen kregen de renners een stukje Franse kaas met erelint om de schouders en kregen een stuk Franse cake. De Tour directie stond echter voor de moeilijke keuze om winnaars te noemen voor de beschikbare prijzen. Daarom besloot de Tour directie om de oudste heer en dame, een aanstormend talent en een karaktervolle renner de prijzen te moeten geven.

Trainers: Elly, Esther, Irene, Kees, Ed, Irene, Dea alsmede de ploegleiders bedankt voor het welslagen van de Tour de France 2022