De tweede uitzending van Sport in Zaanstad is een feit.

Een sportprogramma op de Zaanse tv dat tot stand komt door samenwerking tussen Voetbal In Zaanstad, Sport In Zaanstad en ZaanTV. Vorige week zijn de heren Kees Klinkenberg, Raymond Dorjee en Ralph Kerssens weer aan tafel gegaan om u ondanks de avondklok toch te kunnen bedienen.
Dat het spannende tijden zijn zal niemand met ons oneens zijn. Verdraagzaamheid is een woord dat regelmatig opduikt. Korte lontjes is ook zo’n begrip. We moeten het toch echt met z’n allen doen. Wat dat betreft is dit programma ook iets dat we samen mogen én moeten doen. Het sporten in de streek is nog altijd uitermate beperkt. De basketballers zijn begonnen, de volleyballers staan op punt dat te doen en natuurlijk zijn de korfballers begonnen aan hun Korfbal league. In deze uitzending aandacht voor de inspanningen die KV Groen Geel IJskoud de Beste moet plegen om twee wedstrijdjes te kunnen laten spelen.
In onze streek is het voetbal weliswaar de populairste sport, maar het spelletje spelen is slechts voorbehouden aan de Alkmaar Zaanstreek combinatie. Daar naar kijken is geen straf, ook al is het achter de schermen onrustig bij de club.
Aan het voetbalfront zijn toch talrijke ontwikkelingen te melden. De kornuiten Raymond Dorjee en Ralph Kerssens zullen daar wat staaltjes van met u doornemen. Ook zal het duo met hun gast Ed Kuijper over het echte voetbal spreken. De Zaanstad Cup keer terug. Ooit gestart als Zaandam Cup.

Een opvallend detail nog even waar het heden het verleden bijt. Want op het sportpark Hoornseveld staan de slopers klaar om de indrukwekkende tribune van voormalig ZFC te elimineren. Daarmee verdwijnt een flink stuk geschiedenis. We willen daarom toch even de bekende journalist Henk Evenblij citeren: Met het slopen van de hoofdtribune op het Hoornseveld zijn de laatste sporen van de Zaanlandsche Football Club (ZFC) uitgewist. De Zaanse industrie met multinational Albert Heijn als voorbeeld zijn mede verantwoordelijk dat de Zaanstreek na 1971 van profvoetbal is verstoken gebleven. Albert Heijn is thans sponsor van de eredivisie. Helaas.
Oké, die sloop moet zorgen voor een gezonde toekomst én gebruik van het sportpark. Achter de schermen wordt er druk gesproken over het aanhaken van Zaanlandia bij FC Zaandam. Daarover ongetwijfeld later meer in onze uitzendingen. Op de kanalen van RTVZaanstreek/ZaanTV en op het youtube kanaal van VoetbalinZaanstad en SportinZaanstad kunt u alle uitzendingen ook terugvinden.