De Zaanse voetbaluitslagen van Zondag 17 oktober

Zaanstad – Het gegeven van de ronde bal maakt dat het wekelijks weer alle kanten kan opgaan op de velden. Dat bewijs werd jongstleden zondag weer geleverd.

Door OFC moest er in de Derde Divisie stevig aan getrokken worden om Blauw Geel’38 op de knieën te krijgen. De 2-3 winst maakt wel dat de geelzwarten met drie punten voorsprong aan de leiding blijven staan.

In de eerste klasse leek vv Assendelft tegen het eerste verlies te gaan aanlopen tegen Legmeervogels. Na de 2-0 en 3-2 achterstand konden de zwartwitten toch een 3-3 remise afdwingen. Dit alles gebeurde in de eerste helft. De tweede helft wist geen van beide ploegen het net meer te vinden.

In diezelfde klasse leek Fortuna Wormerveer tegen ROAC naar een eenvoudige en forse winst op te stomen. Na de 2-0 voorsprong zakte de ploeg van trainer Rene Van Elsland echter ver terug in kwaliteit. De gasten profiteerden daar gedeeltelijk van (2-1). Uiteindelijk werd het toch een 3-1 winst voor de Gladoren.

In de tweede klasse wist KFC met 2-1 te winnen van Spirit’30 en komt daarmee weer wat beter op de ranglijst te staan.

De derde klasse blijft een spannend geheel. Zo verloor Sporting Krommenie met 2-0 bij Egmondia, was Vrone met 2-1 sterker dan WSV’30, wist SVA met 2-4 te winnen bij Koedijk en volgde Saenden het winnende voorbeeld bij het onthutsend zwakke KSV (0-5 winst) en weet De Rijp koploper Hercules Zaandam op een 2-2 te houden.

In de vierde klasse blijft Zaandijk aan de goed kant van de score bij Onze Gezellen (1-2) en verslaat vvv Westzaan overtuigend sv Rood Wit Zaanstad met 3-0 zodat de roodwitten samen met zvv Zaandijk aan de leiding gaan in deze klasse.