Dico Dik gaat forensen naar Terwispe

Zaanstad- Na bij GG/IJskoud de Beste een complete lichting van de D’tjes naar het korfbalwalhalla te hebben begeleid zal Dico Dik (52), na een jaartje ogenschijnlijke rust, als hoofdtrainer/coach in de Korfballeague aan de slag gaan bij LDODK/Rinsma Modeplein. Hij volgt daar Henk Jan Mulder op.
Een kind van de club mag je hem beslist noemen. Groen Geel is een deel van zijn leven. Van de hele familie Dik zelfs. Zijn hele korfbal carrière is hij al actief in Noord-Holland. In de jaren tachtig van de vorige eeuw speelde hij als talent bij Groen Geel mee op het hoogste niveau. Na een succesvolle loopbaan binnen de lijnen legde hij zich later toe op het trainen. Dat deed vooral bij Groen Geel, maar ook bij KZ was hij in de Korfballeague uiterst succesvol. Tevens is hij sinds 2019 ook de bondscoach van het Surinaams korfbalteam.
Hij bracht na zijn periode in Koog aan de Zaan bij Groen Geel een talentvolle generatie van de jongste jeugd naar het hoogste niveau. Vorig seizoen stond hij als eindverantwoordelijke aan de lijn in het debuutjaar van het inmiddels tot GG/IJskoud de Beste omgedoopte team in de Korfbal League. “En daarmee was het doel bereikt. Zowel de spelers als ik waren aan iets nieuws toe.”
Na ruim een half jaar luwte begon het weer te kriebelen. “Ik mis het korfbal wel en was verrast met het telefoontje van LDODK. Ik werd direct enthousiast, zeker nadat we uitvoerig met elkaar spraken. Dit is een avontuur dat ik graag wil meemaken.”
Dik, in het dagelijks leven IT-manager, ziet volgend seizoen als belangrijkste taak het verder inpassen van de talentvolle jeugd. “Daar heb ik veel ervaring mee en daarvoor zie ik bij LDODK ook veel kansen.”
Dat is ook precies de kwaliteit die Jan Sjoerd Pool, bestuurslid technische zaken bij LDODK, zo aanspreekt in Dik. “Dico is een ervaren trainer die bij Groen Geel heeft laten zien dat hij jeugd rijp kan maken voor de top. Bovendien combineert hij dat met een hele frisse allround speelstijl. Dico past heel goed bij de huidige situatie van LDODK. Wij zijn heel blij met zijn komst.”

Op de foto instrueert Dico Dik (r) zijn team