Doortrappen Fietsfestival op schoolplein OBS de Pionier in Wormerveer

Wormerveer – Het schoolplein van OBS de Pionier, Kerkstraat 52, wordt woensdag 12 april omgetoverd in een Doortrappen Fietsfestival. Hierbij kun je gratis deelnemen aan verschillende activiteiten.
Ook fietsspecialist Fiets.com, Plein 13 in Wormerveer is present op het Fietsfestival.
Ook fietsspecialist Fiets.com, Plein 13 in Wormerveer is present op het Fietsfestival. (Foto: Dirk Karten)

Test bijvoorbeeld je fietsvaardigheid op het verkeersplein, doe mee aan de Fietsquiz, ervaar de dode hoek in een vrachtwagen en draai aan het Rad van Fortuin voor een leuke prijs. Ook kun je je fiets laten checken door een fietsenmaker en meteen een gratis fietsspiegel laten monteren. Twijfel je al een tijdje om een driewielfiets aan te schaffen? Probeer ze op het festival en stel meteen al je vragen aan de specialisten.

Fietstocht

Nog meer fietsen? Voorafgaand aan het Fietsfestival kun je meedoen aan een groepsfietstocht onder leiding van Sportbedrijf Zaanstad en Corrie Noom. De fietstocht start om 13.00 uur bij het fietsfestival en eindigt waar je begon. De afstand is 21 kilometer. Deelname is gratis.

Het Fietsfestival is bedoeld voor iedereen die veilig wil blijven fietsen tot zijn 100ste. Of je nu 50 of 90 bent, fietst op een normale fiets of e-bike, regelmatig fietst of niet, wees welkom. Tijdens het Fietsfestival leer je op een leuke manier hoe jij je fietsveiligheid en -gezondheid kunt verbeteren. Wat kun jij veranderen in je eigen gedrag of aan je fiets om veilig te blijven fietsen? Natuurlijk staat het festival ook in het teken van gezelligheid. Want fietsen moet vooral leuk zijn en blijven.

Doortrappen

Veiliger fietsen tot je 100ste, dat is het motto van het initiatief Doortrappen dat opgezet werd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Je kunt bij Doortrappen terecht voor tips om veiliger te fietsen, leuke fietsverhalen, oefeningen om FietsFit te worden en nog veel meer. Bekijk bijvoorbeeld video’s over verschillende soorten versnellingen of gebruik de Keuzewijzer Fiets om uit te vinden welke fiets het beste bij jou past. Ook organiseert Doortrappen evenementen en fietsgroepen voor fietsliefhebbers die liever samen op de pedalen staan.

Het Fietsfestival duurt van 13.30 tot 16.30 uur. Tip: vergeet niet je eigen fiets mee te nemen! Voor meer informatie, ga naar www.doortrappen.nl/zaanstad. Het Doortrappen Fietsfestival is opgezet in samenwerking met gemeente Zaanstad, Veilig Verkeer Nederland, Tworby, Sportbedrijf Zaanstad en fietsenspecialist Fiets.com, Plein 13 in Wormerveer.

Het Fietsfestival is bedoeld voor iedereen die veilig wil blijven fietsen tot zijn 100ste.