Druk bezochte derde editie van Bosloopie

Zaanstad – Meer dan 120 deelnemers konden er onlangs verwelkomd worden bij de derde editie van het Bosloopie. Onder hen tal van Zaankanters die zich opnieuw door de prachtige duinen van Schoorl hebben geworsteld. Ondanks de warmte, die doorgaans niet leidt tot topresultaten, werd er vooraan hard gestreden om de overwinning. Dankzij het grote deelnemersveld en vele getalenteerde lopers werden er liefst drie parcoursrecords verbroken.
Liefst drie parcoursrecords verbroken
Liefst drie parcoursrecords verbroken (Foto: Bosloopie)

Ralph Apeldoorn, winnaar van de tweede editie, gaf al bij de eerste ronde aan dat het tempo hoog lag. Bij de eerste doorkomst lagen Bouke Bouma, Bas van der Vuurst en Kristof van Malderen gezamenlijk aan kop. De eerste ronde werd stevig gelopen. In de tweede ronde moest het verschil worden gemaakt.

Kristof van Malderen, moest diepgaan, maar bleek bergopwaarts niet te verslaan en verzekerde zich zo van zijn overwinning. Met een tijd van 32:06 verbeterde hij zijn parcoursrecord met meer dan 80 seconden. Bas van Vuurst volgde op slechts 30 seconden afstand. Bouke Bouma had zijn krachten in de eerste ronde verbruikt, maar wist toch knap als derde te eindigen met een tijd van 33.15.

Persoonlijk record

Bij de dames was het Imke Glas die, net als tijdens de eerste editie, sterk van start ging en haar leidende positie gedurende de gehele race wist te behouden. De atlete verbeterde haar persoonlijke record met bijna anderhalve minuut. Met een tijd van 40 minuten en 54 seconden greep ze de overwinning voor Lizzy Verdonk, die haar tijd van twee weken eerder niet wist te verbeteren. Verdonk kwam ruim een minuut later binnen en heeft beloofd het Imke de volgende keer lastiger te maken. Linda Valent veroverde de derde plaats.