Eerste klap door zv De Zaan vrouwen uitgedeeld

Zaanstad- Eerste klap door zv De Zaan Wie de einduitslag van de eerste wedstrijd van de kwartfinale van vrijdag 23 april in de Slag in Zaandam leest (11-4 zege voor de thuisploeg) kan denken dat het een eenvoudige overwinning is geworden. Daar zag het de eerste drie partjes beslist niet naar uit. In het vierde en laatste deel maakten de Zaan dames het verschil. Maxine Schaap loodste haar teamgenoten naar een ruime zege.
De Zaan dames eindigden in de competitie als derde en spelen daarom nu de kwartfinale tegen Het Ravijn uit Nijverdal. Dat team eindigde in de competitie als zesde. De eerste wedstrijd van de kwartfinale in de Slag in Zaandam is goed afgesloten. Vandaag wordt de tweede wedstrijd om 16.00 uur gespeeld in het zwembad aan Piet Heinweg in Nijverdal. Indien nodig – gesteld dat De Zaan het vandaag niet kan bolwerken – zal zondag 25 april om 15.00 uur in de Slag in Zaandam de beslissing vallen.
De halve finales worden gespeeld op vrijdag 7 en zaterdag 8 mei, met indien noodzakelijk zondag 9 mei een derde ontmoeting. De finalewedstrijden worden gespeeld op 14 en 15 mei, met indien noodzakelijk een derde wedstrijd op zondag 16 mei. Helaas mag er nog geen publiek bij de finales aanwezig zijn wel worden de wedstrijden gestreamd zie daarvoor de site van ZV De Zaan. Trainer/coach Arjan Vos is positief over de finales: “Onze jonge ploeg heeft tot nu toe een prima seizoen gespeeld. De verschillen tussen de top vier ploegen zijn minimaal. We zijn ambitieus en vol vertrouwen. Het resultaat van vrijdag geeft de burger goede moed.’  bron: RTVZaanstreek

Foto: Het Ravijn Twitter