Eerste periodetitel op zondag

Zaanstad – Daar waar in Wormerveer heel voorzichtig gerekend werd op een periodetitel kreeg men de pin op de neus. Fortuna Wormerveer kon getuige de 0-4 nederlaag geen vuist maken tegen het bezoekende Kampong. OFC daarentegen behaalde in Utrecht bij Hercules een 2-3 zege en scoorde daarmee wel de periodetitel.

In de derde divisie gaat het OFC voor de wind. Door de winst weet het team van trainer Pieter Mulders dat de concurrentie (UNA) nu op zeven punten achterstand staat.

De spanning in de eerste klasse is onverminderd groot. vv Assendelft versloeg ROAC met 3-1 en staat daardoor weer op gelijke hoogte met Fortuna Wormerveer dat kan bogen op een beter doelsaldo.

Voor KFC was er in het noordelijke Breezand tegen ZAP geen punt te scoren. Al snel in de wedstrijd keken de Kogers tegen een 1-0 achterstand aan die pas ver in de wedstrijd door de thuisploeg verdubbeld kon worden.

De derby tussen Hercules Zaandam en SVA kende een afgetekende 4-0 winst voor de Zaandammers. Grote man bij de paarshemden was Dennis Schavemaker met een hattrick. Het grote verschil ontstond in feite op het moment dat SVA’er Thijs Hesp zich in de 63e minuut verslikte bij een dieptepass op H-spits Reino Kok. Bij een stand van 2-0 maakte hij een overtreding die hem op rood kwam te staan. Die klap kwamen de roodwitten niet meer te boven.

Voor Saenden was er geen vuiltje aan de lucht in de kustplaats Egmond waar de lokale helden van vv Egmondia weinig wisten in te brengen en de 0-3 was feitelijk nog maar een beperkte afspiegeling van het kwaliteitsverschil.

Ongeveer een kustdorp verder scoorde WSV 1930 tegen vv Bergen een 2-2 remise. Een terechte uitslag zo klonk het na afloop. Een gelijkspel brengt de Wormers nog niet echt omhoog, maar alles beter dan verliezen.

Voor Sporting Krommenie is de 3-1 zege op De Rijp een prettige. Het duurde lang alvorens het verschil echt gemaakt kon worden. Toen was het ook meteen in een kwartier tijd gedaan en was Nick Lenos belangrijk met zijn twee goals.

Ook in de vierde klasse werd pittig gestreden. vvv Westzaan (zie de foto) deed op eigen terrein wat er te verwachten viel en versloeg Olympia Haarlem met 2-0. Op verplaatsing bij Onze Gezellen was er voor RCZ niet meer te halen dan de 0-0 van nu.

Op het Schanszicht complex tegenover de Zaanse Schans was sprake van een schietfestijn. zvv Zaandijk en sv Rood Wit Zaanstad deden aan klantenbinding. De bezoekers gingen opgetogen terug met een 3-4 winst in de tas.