Eerste ronde Korfballeague geslaagd

Zaanstad- De strijd in de Kenonz Korfbal League is achterliggend weekeinde in volle hevigheid losgebarsten. De komende vijf maanden is het genieten van korfbal op het allerhoogste niveau. Dat alles in het teken van de finale in Rotterdam Ahoy. En daar kunnen slechts twee teams voor in aanmerking komen. De Zaanse kandidaten voor die plekken hebben hun eerste ronde naar behoren afgewerkt. 

De zaterdagpartij van GG/RMcD Huis Emma tegen Unitas/Perspectief?Stond in het teken van de broederstrijd tussen Thomas (Unitas) en Stijn (Groen-Geel) Hoekstra. Het krachtsverschil was niet groot. De Wormers konden de voorsprong uitbouwen tot drie verschil richting de rust, maar bij rust was het verschil maar één doelpunt (10-9). Na de pauze was het tot 14-14 nog gelijkgaand, maar daarna was het Groen Geel dat het heft stevig in handen nam. Bij 19-15 was het klaar voor debutant Unitas en kon de Groen Geel hal een 22-17 zege gaan vieren. Aan het einde van de partij was het Carlo de Vries – de ‘man of the match’ bij Groen-Geel die in de slotfase uitviel met een blessure..

Streekderby

De ‘streekderby’ op zondagmiddag tussen het Amsterdamse Blauw-Wit en KZ/Thermo4U betekende het debuut van de ervaren Marijn van den Goorbergh in de Zaanse ploeg. De gastheer pakte van meet af aan het initiatief en wist dat tot de rust vol te houden dat resulteerde in een tussenstand van 14-11. De ‘Koogers’ wisten in de eerste fase van de tweede helft de aansluiting snel weer te vinden. Dat kwam mede door de goed schietende Marjolijn Schenk, Alwin Out en Marijn van den Goorbergh. Het laatste deel van de tweede helft ging het qua scores gelijk op. Pas vijftien seconden voor het einde was het Alwin Out die onder hoge druk voor grote Zaanse opluchting zorgde de 23-23 eindstand binnenschoot. Een remise die volgens vriend en vijand alles behalve saai was.

Komend weekeinde gaat Groen Geel op bezoek bij de grootste titelfavoriet Fortuna uit Delft en ontvangt KZ zaterdag om 20.00 uur de Friese favoriet richting titel LDODK.

Groen Geel in de aanval. (Foto: Eyecons/KK)