Eindelijk onderdak wielerhistorie

Zaanstad – Het Watersley Sports & Talentpark wordt de thuisbasis van het Nationaal Wielermuseum. Gerrie Hulsing is al jaren de drijvende kracht achter wat begon als het Zaans Wielersport Museum en medio jaren 2010 stilletjes overging in het Nationaal Wielermuseum. Door een samenwerking aan te gaan met Watersley Sports & Talentpark krijgt het museum in Sittard een nieuwe impuls.

In al die jaren heeft Hulsing met niet aflatende inzet een enorme en vooral brede collectie weten op te bouwen die representatief is voor de wielergeschiedenis van Nederland. En deze prachtige collectie wordt nog steeds uitgebreid. ‘Je bent nooit klaar met verzamelen’ is de kwinkslag van de Wormerveerder.

Reizende collectie

Dankzij de samenwerking met Watersley Sports & Talentpark ontstaat er na al die jaren een locatie waar een deel van de vaste collectie wordt geëxposeerd en van waaruit een reizende collectie de Nederlandse wielergeschiedenis dichtbij de bezoekers van wielerevenementen brengt. Hulsing is erg blij met deze ontwikkelingen: “Van oorsprong koester ik al lang de wens om ‘ergens’ in Noord-Holland onderdak te vinden.”

‘Museum vormt prachtige verbinding met het verleden’

Eerder leek in het het recreatiegebied Twiske een kans te ontstaan die helaas niet ingekopt kon/mocht worden. “Maar eerlijk is eerlijk, Limburg is gewoon de plek om dit museum te huisvesten. Het terrein van Watersley Sports & Talentpark is uniek! Waar Watersley zich op de toekomst richt, vormt het museum een prachtige verbinding met het verleden”.

Na diverse besprekingen bleek voor beide partijen dat de samenwerking een mooie aanvulling zou zijn op de nationale wielersport. De samenwerkingsovereenkomst is onlangs ondertekend. “Door deze collectie naar Limburg te halen hopen we ook andere kleinere privécollecties in Limburg te enthousiasmeren om collecties uit te lenen en zo de Limburgse wielergeschiedenis te laten groeien binnen een mooie complete collectie”, zegt Joop Petit van Watersley.

De samenwerking werd bekrachtigd met ferme handdruk met Hulsing rechts (Foto: Watersley/ Tekst www.watersley.com)