Even geen wandelingen

Oostzaan – De wandelgroepen (circa zeventig mensen) die zich elke week in Het Twiske melden moeten even geduld hebben. De leiding van de succesvolle wandelochtenden, Inge Timmer en Rob Wit, zijn gedwongen voorlopig het wandelen stil te leggen door de strenge lockdown maatregelen. Rob Wit betreurt dat het alweer de derde keer is dat het wekelijkse wandelen stil is komen te liggen.

Wit: “Voor veel mensen is het wekelijkse wandelen, dat inmiddels in vijf groepen ieder met een begeleider, wordt uitgevoerd een belangrijk moment om in beweging te komen. Vooral het socialiseren tijdens en na het wandelen heeft voor wandelaars veel waarde in de toch niet al te vrolijke periode waar we momenteel in verkeren.”

Aangepaste vorm

Inge Timmer en Rob Wit zullen met plannen komen om weer snel te starten, al zal het in aangepaste vorm zijn. Het afgelopen jaar was zeer succesvol; het aantal wandelaars is fors gegroeid. Tot het laatst waren er wekelijks nieuwe aanmeldingen van wandelaars. Ook werd er in oktober een congres georganiseerd waar gezond natuurwandelen door vier bekende gastsprekers werd belicht.

‘Gezond 2022!’

Rob Wit: “Gelukkig kunnen we snel alle deelnemers via de Whatsapp Twiske wandelgroep snel bereiken en communiceren wanneer we weer gaan starten. Wij wensen ook namens de tien enthousiaste wandelbegeleiders iedereen een gezond 2022 met veel wandelplezier.”

Foto: (aangeleverd): Inge Timmer en Rob Wit.