FC Zaanstreek met 3 jeugdteams deelnemer Futsal Talentscup: Jeugdige zaalvoetbaltop drie dagen lang in De Beuk in Purmerend

Jeugdige zaalvoetbaltop actief tijdens Futsal Talent Cup

Zaanstad – Jong zaalvoetbaltalent van Purmersteijn, rkav Volendam, TOB, AFC’34, ASV Arsenal, FC Marlène, FC Zaanstreek, Fortuna Wormerveer, Future Soccer Academy (BE), HV Veerhuys, HZV Het Vennewater, KFC, MSV Zeemacht, Nieuweboer, sv Koedijk, Vrone en ZVG/Cagemax gaan op maandag 1, dinsdag 2 en woensdag 3 mei in De Beuk in Purmerend de sportieve strijd met elkaar aan. Inzet is de Futsal Talent Cup. De Zaanse zaalvoetballers van FC Zaanstreek doen mee met de jo15-3 en jo15-4 en ook een jo13-1 team speelt volgende week mee in Purmerend.

Futsal Talent Cup op 1, 2 en 3 mei

Organisator is Dennis Doest uit Purmerend. Doest is eigenaar van Futsal4all. Futsal4all organiseert sinds 2012 toernooien waarin Nederlandse topzaalvoetbaltalenten excelleren. Op maandag 1 mei is het de jeugd onder onder 17, dinsdag 2 mei die van onder 15 en op woensdag 3 mei zaalvoetballers van onder 13 die hun beste beentje voor zetten.

Volgeboekt

Het idee destijds om Futsal4all te beginnen kwam bij Dennis Doest thuis op de bank tot stand. “Ik verbaasde me erover dat er niet van dit soort grote toernooien in Nederland gehouden werden. Terwijl ik van verschillende kanten hoorde dat zoiets node gemist werd. Toen besloot ik het zelf van de grond te tillen. De belangstelling is elk jaar enorm, binnen no time is het toernooi vol geboekt”, vertelt Doest.

Professionele begeleiding

Jongeren die goed kunnen (zaal)voetballen bij elkaar brengen, alsmede een sociale functie vervullen. Dat zijn voor Dennis de doelstellingen die hij telkens voor ogen heeft. Niet geheel toevallig slaagt hij hier met de strijd om de Futsal Talent Cup jaarlijks in. “Het is geen fulltime job, ik doe het erbij. Maar wel met het grootste plezier. Gelukkig krijg ik genoeg ondersteuning van scholen, voornamelijk MBO-scholen zoals Horizon College en ROC Amsterdam. Zij bieden stagiaires van de opleiding Sport en Bewegen. Daar ben ik hartstikke blij mee, want daarmee ben ik in staat om een toptoernooi te organiseren, met professionele begeleiding”, aldus de 55-jarige Purmerender.

‘Dankzij alle ondersteuning kan ik een toptoernooi organiseren’

Doest heeft zelf vele jaren achtereen gevoetbald. Zijn ‘CV’ op het veld is indrukwekkend, getuige het feit dat hij vele tricots om zijn schouders heeft gehad. Van SC Oriënt, De Volewijckers, DWV, Zeeburgia en OSV tot EDO, Blauw Wit en Real Almere. In de zaal speelde hij onder meer voor ABN Amro en Brandweer waarmee hij destijds voor volle Sporthallen Zuid speelde.

Op 1, 2 en 3 mei zullen volgens verwachting veel akka’s, panna’s, passes en precisieschoten te zien zijn in sporthal De Beuk. Dennis Doest heeft bij voorbaat hoge verwachtingen van de driedaagse. Wie er uiteindelijk met de Futsal Talent Cup vandoor gaat, zal hem een zorg zijn, want elk team en elke vereniging is hem even lief. Maar hij kijkt wel met een speciale blik naar de teams van FC Marlène. “Het is mooi om te zien hoe die club zich in de zaal ontwikkelt. Niet alleen de herenteams, maar vooral ook de vrouwentak. Qua discipline en tactisch/technisch een genot om naar te kijken”, aldus Dennis tot slot.

Het toernooi op maandag 1 mei voor onder 17 is van 10.00 tot 13.00 uur. Op dinsdag 2 mei voor onder 15 is het van 10.00 tot 14.00 uur. En op woensdag 3 mei voor onder 13 is het van 10.00 tot 13.00 uur. De toegang is gratis.