Feestelijke uitreiking “Doortrappen Zaanstad” bij wijkcentrum Dirk Prins in Zaandam

Zaanstad- Veel 55-plussers fietsen nog en blijven daardoor langer vitaal. Dat is bijzonder mooi en daar mag aandacht aan geschonken worden! Daarom is fietsinitiatief Doortrappen de afgelopen tijd op zoek gegaan naar de Beste Doortrapper 2022 in elk stadsdeel van Amsterdam en de gemeenten van de Vervoerregio Amsterdam. Inwoners konden een vitale fietser van boven de 55 nomineren die volgens hen de Beste Doortrapper 2022-bokaal verdient.

Beste Doortrapper van Zaanstad

Inmiddels is de nominatieperiode voorbij en is de Beste Doortrapper 2022 van de gemeente Zaanstad bekend. Op woensdag 23 november vindt dan ook de feestelijke uitreiking plaats!      Uiteraard zijn naast de winnaar ook andere Doortrappers uitgenodigd. De wethouder van gemeente Zaanstad zal de bokaal overhandigen aan de winnaar. Tijdens de uitreiking is er verder gelegenheid om vragen te stellen over fietsveiligheid aan een Doortrappen-professional en kunnen aanwezigen een gratis fietsspiegel laten monteren op hun fiets. De uitreiking vindt plaats van 15:00 tot 16:00 uur, bij het wijkcentrum Dirk Prins in Zaandam.

Over Doortrappen

Veiliger fietsen tot je 100ste, dat is het motto van het initiatief Doortrappen dat opgezet werd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Je kunt bij Doortrappen terecht voor tips om veiliger te fietsen, leuke fietsverhalen, oefeningen om FietsFit te worden en nog veel meer. Bekijk bijvoorbeeld video’s over verschillende soorten versnellingen of gebruik de Keuzewijzer Fiets om uit te vinden welke fiets het beste bij jou past. Ook organiseert Doortrappen evenementen en fietsgroepen voor fietsliefhebbers die liever samen op de pedalen staan.

Meer informatie over Doortrappen en de zoektocht naar de Beste Doortrapper kun je vinden op de website www.doortrappen.nl/zaandam en op de Facebookpagina van Doortrappen Amsterdam (facebook.com/DoortrappenAmsterdam).

Flyer Doortrappen A5_BesteDoortrapper-Uitreiking-Zaanstad